Izdelava domačega fitnesa

fitnes na vrtu

V razmerah, ki že več kot leto dni vztrajajo v Sloveniji in svetu, se je marsikdo odločil, da, dokler ne bodo razmere stabilne, ne bo obiskoval fitnes centrov. Če si vseeno želite čvrstega telesa in imate možnost, si fitnes lahko uredite doma.

Prednosti domačega fitnesa:

  • vedno pri roki
  • prihranite čas za vožnjo
  • braz čakanja na prosto napravo
  • higiena, kot si jo želite.

Lokacija

Čeprav marsikdo pomisli, da je najbolj primeren prostor klet, je tak prostor pravzaprav manj prijeten, temen, vlažen – in verjetnost, da bo sameval, je večja, kot če izberete svetel in zračen prostor. Razmislite – morda v fitnes lahko predelate katero izmed sob, lahko pa zasteklite verando, prizidate dodaten prostor ali pa ga postavite kot ločen prostor na vaši parceli.

Tla

Tla fitnesa naj bodo zvočno izolirana. Najbolje je, če jih obložite z mehkimi podlogami, kakršne imajo tudi v pravih fitnes centrih, Resda cena ni najnižja, a boste investicije ob prvem padcu uteži več kot veseli.

Zračenje

Prostor, v katerem je fitnes, naj bo tak, da ga je mogoče dobro (pre)zračiti. Dotok svežega zraka je pomemben, da lahko v miru telovadite, poleg tega pa je ustrezno zračenje nujno, če želite, da se v prostoru ne bo zadrževal vonj po znoju in zatohlem.

Razporeditev naprav

Ko razporejate naprave v prostoru, jih postavite tako, da je okoli naprav dovolj prostora in je mogoče vse vaje izvajati pravilno. Pustite si še nekaj prostora, da boste po tleh lahko razgrnili blazino in opravili raztezne vaje. V primeru prostorske stiske raje poiščite večnamensko napravo, ki je kakovostna in omogoča izvajanje več različnih vaj, kot pa da v prostor natlačite celo mavrico najrazličnejših naprav.

Nekaj idej …


Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekŽenevski avtosalon se v krizi širi na Bližnji Vzhod
Naslednji članekIdilična gostilna in pizzerija z večdesetletno tradicijo
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.