Zeleni zajtrk: Umeščanje infrastrukture za alternativna goriva v prostor

Podnebno energetski izzivi in ambicioznejši scenariji Nacionalno energetskega in podnebnega načrta NEPNa prinašajo nove kompleksne infrastrukturne projekte za alternativna goriva, pri katerih bo zelo pomembno, da bodo v prostor umeščeni kakovostno. To pomeni, da prostora ne bodo smeli degradirati, da bodo zagotavljali varnost, povezljivost, odzivnost, odpornost in funkcionalnost ter, da bodo zagotavljali višjo kakovost bivanja za vse.

Nove tehnologije in infrastruktura prinašajo nove vzorce in s tem vse več neznank, kar velja tudi za umeščanje v prostor in varnost. Pri tem ne gre prezreti priložnosti, ki se zaradi novih okoljsko manj obremenjujočih tehnologij pojavljajo v gospodarstvu in družbi.Dejstvo je, da se pri umeščanju infrastrukture za alternativna goriva v prostor, že danes soočamo z različnimi izzivi in težavami. V prihodnosti pa bomo zaradi doseganja podnebno energetskih ciljev soočeni s še večjimi izzivi. Zavedamo se nujnosti bolj sistemskega in medresorska partnerskega usklajevanja različnih deležnikov. Prav tako se zavedamo pomembnosti usklajevanja na mednarodni, nacionalni kot lokalni ravni.

Namen dogodka je:

  • Izpostaviti ključne izzive pri umeščanju infrastrukture v prostor.
  • Povezovati različne akterje, ki lahko pozitivno vplivajo na umeščanje infrastrukture v prostor.
  • Izpostaviti determiniranost zakonodaje.
  • Konstruktivna razprava o sedanjem in ciljnem stanju ter ključnih faktorjih, da bo pot med njima uspešna.

Vabljeni: predstavniki ministrstev, lokalnih skupnosti, gospodarstva, nevladnih organizacij, ki lahko konstruktivno pripomorejo k uspešnemu kakovostnemu umeščanju infrastrukture za alternativna goriva v prostor.

Kdaj: 5. september 2019 / 8.00 – 12.00
Kje: Center inovativnega podjetništva – NLB Trg republike 2, Ljubljana.

PROGRAM IN PRIJAVE >>

Urednik portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekDaikin ponovno daleč pred vsemi ?
Naslednji članekEkološki tlakovci EKO – 20

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.