Voxan Wattman je najmočnejši električni motor na svetu

To da so električni avtomobili vedno bolj prisotni po svetu že vemo. Redko kdo pa ve, da je tudi trg električnih motorjev vedno močnejši. Pred kratkim so tako predstavili najmočnejši motor na svetu s kodnim imenom Voxan Wattman.

Novi Voxan Wattman je uradno najmočnejši električni motor na svetu. Motor lahko doseže 100 kilometrov na uro v samo 3,4 sekunde, njegova maksimalna hitrost pa je preko 160 kilometrov na uro. Motor ima vgrajeno 12,8 kWh baterijo, ki se lahko napolni v približno pol ure s priklopom na standardno evropsko vtičnico.


Voxan Wattman je bil dizajniran v Monaku in zgrajen v Franciji. Tehta 350 kilogramov in lahko z napolnjeno baterijo prevozi do 180 kilometrov. Motor ima vgrajeno vodno hlajenje, ki s pomočjo stalnih magnetov nadzoruje temperaturo motorja in zagotovi vrhunsko kakovost delovanja. Z 200 konji je motor prava “pošast”, ki razblinja stereotipe o dolgočasnih električnih vozilih.


Wattman je koncept vrhunskega motorja, ki si je že naredil ime na Motoristični razstavi v Parizu. Družba sicer načrtuje, da bo motorje serijsko proizvajala, vendar pa še niso razkrili, kdaj bodo to storili. Prav tako tudi niso razkrili cene motorja, povsem mogoče pa je, da bo najmočnejši motor na svetu imel tudi najvišjo ceno na svetu. No kljub vsemu je lepo videti, da so tudi električna vozila vedno boljša in da lahko konkurirajo bencinskim.

 

Tisti, ki si bodo zaželeli adrenalinskega, a okolju prijaznega, dirkanja za pošteno ceno, bodo torej lahko posegli po najmočnejšem električnem motorju na svetu Voxan Wattman-u.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.