Volkswagnov polnilni robot rešuje električna vozila

Prehajanje iz fosilnih goriv na električna vozila je sicer pozitiven premik, ki pa že sam po sebi ne dohaja povpraševanja. Iz dneva v dan se sicer pojavljajo nova sredstva, s katerimi država sofinancira nakup električnega avtomobila. Vseeno pa je polnilnih postaj manj kot bencinskih črpalk in to je težava, ki je ni moč popraviti čez noč. Bi bila ena izmed rešitev mobilna električna postaja?

Nemčija, nato cel svet?

Kot smo že večkrat omenili pri predstavitvah novih električnih avtomobilih, se mnogi avtomobilski proizvajalci hkrati ukvarjajo tudi z drugimi stvarmi. Ena od teh je mobilna polnilna postaja. Tu bi rad bil Volkswagen prvi, in če je bila mobilna polnilnica pred enim letom le ideja, je zdaj ta postala meso. Vodja oddelka za razvoj takih sistemov Thomas Schall je povedal, da je to sistem, ki bo pripomogel pri zmanjšanju stroškov za vzpostavitev polnilne infrastrukture. In če je kaj, česar se države veselijo, je to zmanjševanje stroškov.

Polnilni roboti oziroma mobilne polnilnice bodo del omrežja Car-to-X. Povezani bodo z omrežjem, v katerem bodo tudi avtomobili, ki bodo sporočali status svoje baterije. Robot bo to zaznal in do vozila poslal polnilnega robota, ta pa bo vozilo oziroma baterijo napolnil. To idejo je Volkswagen že začel uresničevati v Nemčiji, vseeno pa želi ponudbo sčasoma razširiti tudi po Evropi.

Kako deluje mobilna polnilnica, si lahko ogledate v priloženem posnetku, ki so ga ustvarili pri podjetju.

VIRVolkswagen Group
Prejšnji članekKia novi logotip pospremila z Guinnesovim rekordom
Naslednji članekPo podatkih OECD električni avtomobili ustvarjajo več trdnih delcev

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.