Volkswagen z 20-miljardno investicijo v lastno proizvodnjo e-baterij

Volkswagen vlaga v proizvodnjo EV vozil
Volkswagen vlaga v proizvodnjo EV vozil Photo by renehesse on Pixabay

Nemški avtomobilski gigant je napovedal prav tako gigantsko investicijo v lastno proizvodnjo električnih baterij. Podjetje Volkswagen je napovedalo več kot 20 milijard evrov vredno investicijo, ki bo ustvarilo več kot 20 tisoč novih delovnih mest. Seveda bo podjetju zagotovila tudi temelj za uspešno izdelavo EV vozil.

Volkswagen s svojo proizvodnjo električnih baterij

Volkswagen je potrdil, da bo v lastno proizvodnjo električnih baterij vložil približno 20 milijard evrov. S tem bodo ustvarili več kot 20 tisoč novih delovnih mest, sebi pa omogočili enostavnejše izdelovanje električnih vozil. Podjetje bo ustvarilo novo podružnico, imenovano Power Co, ki bo nadzorovalo celoten projekt. Zagotavljali bodo dovoljšno kapaciteto, materiale in zaloge za ohranjanje lastnih ambicij v svetu EV vozil.

Power Co bo poskrbel za celoten proces izdelave, od raziskav in izdelave novih tehnologij do rudarjenja surovih materialov. Novico je Volkswagen predstavil v Salzgitterju, kjer so ceremonialno predstavili tudi prvo tovarno baterij.

Volkswagen želi postati vodilni proizvajalec električnih baterij in električnih vozil
Volkswagen želi postati vodilni proizvajalec električnih baterij in električnih vozil Photo by Mark_KA on iStock

»Izdelovanje baterij je eden od temeljev naše nove strategija s katero bo postal Volkswagen vodilni ponudnik obstojne mobilnosti,« je povedal direktor Volkswagna Herbert Diess. »Gre za megaprojekt v tehničnih in ekonomskih standardih. Vsekakor pa prikazuje, da v Nemčijo prinašamo vodilno in vrhunsko tehnologijo,« je še dodal.

Že lani je Volkswagen predstavil načrte, da bo v Evropi do leta 2030 postavil šest tovarn za izdelavo električnih baterij. Med njimi sta tudi tisti v mestih Salzgitter (Nemčija) in Skelleftea (Švedska). Tretja tovarna bo postavljena v španski Valenciji, četrta pa nekje v vzhodni Evropi. Podjetje se zelo zanima za postavitev ene od tovarn na področju Severne Amerike. Vsaka izmed tovarn bo imela dovolj kapacitet, da letno proizvede 240 GWh

Prejšnji članekMagnetne table v vsako gospodinjstvo
Naslednji članek9 presenetljivih virov mikroplastike, ki jih zagotovo najdete tudi v svojem domu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.