Vlak in kolo – alternativa za trajnostno mobilnost v Sloveniji

V Sloveniji se v zadnjem času o železnici govori skoraj izključno v kontekstu investicij v infrastrukturo s ciljem povečanja zmogljivosti in konkurenčnosti prevoza tovora. Potniški železniški promet se pri tem obravnava že skoraj kot motnja pri doseganju teh ciljev. Smo pred pomembnimi odločitvami glede širitve in posodobitev železniške infrastrukture ter nakupa novih vlakovnih kompozicij za prevoz potnikov.

Na seminarju, ki ga organizira društvo Focus, bodo dne, 11. maj 2016, ob navzočnosti državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo mag. Klemna Grebenška in visokih predstavnikov Slovenskih železnic tudi s pomočjo strokovnjakov iz tujine obravnavali kako razvijati javni železniški potniški promet v Sloveniji kot hrbtenico večmodalne prometne verige, v kateri se vlak in kolo na različne načine dopolnjujeta kot alternativa uporabi osebnega avtomobila pri prevozih na delo in v prostem času.

Na delavnicah pa se bodo na osnovi predstavljenih najboljših praks posebej usmerili v iskanje prednosti, slabosti, priložnosti in izzivov za izboljšanje kombinirane uporabe vlaka in kolesa pri prevozih na delo in v šolo ter prevoza koles na vlakih Slovenskih železnic kot osnove razvoja novih turističnih produktov.

Program dogodka je na voljo tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.