Twingo odhaja v pokoj

Renault v svojih prihodnjih načrtih nima naslednika popularnega Twinga. Vseeno pa bo trenutni Twingo, ki je na tržišču od leta 2014, tu ostal še nekaj časa. To je do konca proizvodnje, ki jo bo oznanila uveljavitev standarda Euro 7. Tako bo tudi v našem Revozu v Novem mestu. Renault po 29 letih končuje zgodbo s Twingom. Kdo bo njegov naslednik?

Twingova zgodba se (za zdaj) zaključuje

Francoski proizvajalec avtomobilov Renault končuje s proizvodnjo Twinga, so sporočili javnosti. Glavni mož podjetja, Luca de Meo, je dejal, da je sicer škoda opustiti ta razred vozil, a da majhna vozila (z notranjim izgorevanjem) po spremembi pravil nimajo več mesta na trgu. S tem je najverjetneje mislil na standard Euro 7, ki bo začel veljati čez nekaj let in sprožil ostrejše in strožje okoljske standarde.

Na to se je Renault pripravil, saj bo do leta 2025 kar dve tretjini njegovih modelov električnih ali hibridnih. Eden izmed teh je tudi predelava legendarne Petke, ki so jo več let ozdelovali v Revozu in ki poleg prvega električnega modela Dacie, imenovanega Spring, prevzema štafetno palico od Twinga.

Nasledil ga bo avto, ki ga je nasledil prav Twingo

Twingo je bil prav naslednik Renaulta 5, kar zdaj obrača simbolični krog v drugo smer. Glede na to, da v Renaultovih načrtih zaenkrat ni pravega naslednika Twinga, očitno avtomobilskega malčka ne bo več.

Twingo je doživel tri generacije:

  • Twingo I – 1993-2007
  • Twingo II – 2007-2014
  • Twingo III – 2014 in naprej
Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekUčiteljica s 3 tisočaki iz stare podrtije naredila čudež
Naslednji članekPožarna varnost pri električnih vozilih v garažah
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.