Učiteljica s 3 tisočaki iz stare podrtije naredila čudež

Postelja in ogledalo v spalnici

Razmišljate o novem stanovanju, ki bi bilo potrebno celovite prenove, pa se vam zdi, da bi bil to vas prevelik stroškovni zalogaj? Potem lahko v nadaljevanju vlijemo upanje, saj bomo razkrili, kako je 25-letna Škotinja uspela svoje stanovanje prenoviti za le 3.000 funtov.

Celotno prenovo stanovanja iz 50-ih let prejšnjega stoletja, ki ga je Rachel Bell kupila pred 6 meseci, je delila na Instagramu. Pri prenovi si je pomagala z Youtube vodniki, kjer je dobila navdih za obnovo starih kosov pohištva.

Bi ob celoviti prenovi stanovanja tudi vi izgledali tako nekako?

Prenova spalnice

Prvi izziv ji je predstavljala spalnica, v kateri je morala sprva skrbno odstraniti tri plasti tapet. Ko ji je to uspelo, se je lotila brušenja lesenih tal. Brusilni aparat si je sposodila kar od prijatelja, za nekaj brusilnih trakov pa porabila 20 funtov (ok. 23 EUR). Tla je nato premazala z mat lakom, ki ga je kupila za 40 funtov (45 EUR). Ko je bila spalnica pripravljena na opremljanje, je kupila velik kos lesa, za katerega je odštela 30 funtov (34 EUR) in ga uporabila kot vzglavje postelje. Skupna vsota prenove spalnice je na koncu znašala 150 funtov (170 EUR).

Spalnica prej in potem
Spalnica prej in potem. Foto: Instagram @rachandherhome

Prenova kopalnice

Medtem ko v Veliki Britaniji prenova kopalnice stane okoli 4.500 funtov, je mladi ustvarjalki ta uspela za manj kot 5 odstotkov omenjenega zneska. Stene v kopalnici je prebarvala s črno barvo, ki jo je imela že doma in dodatno dokupila barvo za 20 funtov (23 EUR). Nato je morala svoj denar vložiti v nove pipe in nove vinilne talne obloge. Dokupila je še dekorativne elemente, ki so jo stali manj kot 50 funtov (57 EUR).

kopalnica prej in potem
Kopalnica prej in potem. Foto: Instagram @rachandherhome

Prenova dnevne sobe

Dnevno sobo v stanovanju krasi lep kamin, ki ga je Rachel skrbno oživela. Poleg tega je prebarvala stene dnevne sobe, obnovila tla in dodala moderne elemente. Dnevno sobo sedaj krasijo beli in bež odtenkislikovnimi dodatki, ki jih je 25-letnica skrbno izbrala.

dnevna soba prej in potem
Dnevna soba prej in potem. Foto: Instagram @rachandherhome

Prenova kuhinje

Zadnji prostor, ki ga je Rachel uspela do sedaj prenoviti, je kuhinja. V njej se je lotila celovite prenove kuhinjskih elementov, ki jih je skrbno renovirala. Kuhinjskim omaricam je dodala igriv DIY videz, saj je z zanimivim vzorcem lesenih letvic poskrbela za moderen pridih. Kuhinjo je prebarvala na zeleno bravo, lesen kuhinjski pult pa oblekla v belo folijo. Spremenila je videz starih rumenih ploščic, poleg tega pa je na črno barvo pobarvala srebrni štedilnik.

kuhinja prej in potem
Kuhinja prej in potem. Foto: Instagram @rachandherhome

 

Rachel pravi, da je njej naslednji projekt prenova hodnika. Pri vsem svojem ustvarjanju poudarja, da ji je spremljanje posnetkov iz Youtuba in spletnih DIY nasvetov izrazito pomagalo. Za manjše površine je predlagala tudi uporabo testnih barv, ki jih lahko dobimo zastonj v trgovinah. Opozarja tudi, da DIY prenova traja veliko dlje, kot če bi nam prostor prenovili strokovnjaki. »Bodite pripravljeni nekaj časa živeti na gradbišču,« so besede 25-letnice. Že veš, kateri prostor si v tvojem domu zasluži ugodne in učinkovite prenove?

VIRDaily mail
Prejšnji članekEpidemija v 2021 narekuje nove trende opremljanja kuhinj
Naslednji članekTwingo odhaja v pokoj

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.