Težko pričakovani Audi A8 EV bo eno najbolj zmogljivih vozil na svetu

Audi A8 EV
Audi A8 EV Foto: on audi

Nemška znamka je pokazala svoj novi adut. Novi Audi A8 bo najmočnejši električni avto znamke do tega trenutka. Nemci so s ponosom prikazali avtonomno vozilo z dolgim dosegom, ki bo naprodaj že naslednje keto. Visoko luksuzni in tehnološki avto bo jasen rival modelom, kot sta BMW i7 in Mercedes-Benz EQS.

Audi A8 z električno različico cilja na sam vrh

Audi bo v naslednjih treh letih prikazal kar dvajset novih avtomobilov. Med njimi bo novi Audi A8 EV, ki bo prevzel primat in podprl temelje za elektrifikacijo znamke. Prihajajoči model bo na voljo sredi desetletja, kar je Audi že večkrat potrdil. Spomnimo, da se je nemška znamka zaobljubila, da bo že čez tri leta povsem električna znamka.

Audi A8 EV bo uporabil PPE platformo, ki jo bo podjetje prikazalo še letos z novim Audijem Q6 E-tron modelom. Kot je jasno, se bo električni A8 pokazal z novim dizajnom, ki spominja na športno različico za spodbujanje zmogljivosti in hitrosti. Šlo naj bi za direktnega rivala BMW in Mercedes.

Audi A8 EV, ki naj bi temeljil na konceptu Grandsphere, jasno cilja na vrh segmenta električnih vozil
Audi A8 EV, ki naj bi temeljil na konceptu Grandsphere, jasno cilja na vrh segmenta električnih vozil Foto: on audi

Zmogljivost Audija A8 EV je tudi v tehnološkem napredku

Opremljen je s 120 kWh litij-ionsko baterijo, ki naj bi se prenesla v 750 kilometrov dosega. Čeprav naj bi se ta številka še nekoliko znižala, bo to električno vozilo z enim najdaljših dosegov na tržišču. Vozilo bo opremljeno tudi s funkcijo 800 V polnjenja, kjer bo najvišja hitrost polnjenja znašala 270 kW. Govorice pravijo, da naj bi koncept ustvaril 711 konjskih moči, do 100 km/h pa bo prispel v manj kot štirih sekundah.

Kljub zmogljivosti na cesti se Audi jasno baha z zmogljivostjo v tehnologiji avtonomne vožnje. To naj bi bil avto nove generacije. »Ponudili vam bomo več z manj. Dobili boste digitalno izkušnjo z manj fizične arhitekture,« je povedal Sid Odedra, vodja uporabniške izkušnje pri Audiju.

The next chapter of progressive luxury: the Audi grandsphere concept

Prejšnji članekNovih 30 milijonov evrov mikrokreditov namenjenih mikro in malim podjetjem
Naslednji članekKatera toplotna izolacija in suhomontažna gradnja je prava zame?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.