Tesla + Apple Watch je zmagovita kombinacija

Proizvajalec avtomobilov Tesla se je zgolj v nekaj letih uspel pozicionirati kot premijska blagovna znamka na trgu avtomobilov. Konkurenca kot so na primer BMW, Audi ali Mercedes je za takšen razvoj potrebovala desetletja. Tesla je v tem trenutku na trgu najbolj zastopana z modelom S, ki predstavlja klasično limuzino na električni pogon. Glavna inovacija pri avtomobilu pa ni povezana z električnim pogonom ampak tehnološko revolucijo, ki se odvija v notranjosti vozila. Poleg povsem prenovljene armaturne plošče, ki se jo hitro trudijo kopirati ostali proizvajalci avtomobilov, je voznikom na voljo tudi kopica funkcij, ki olajšajo vsakodnevno opravljanje z vozilom.

Ena izmed takšnih je možnost priklica avtomobila, da se pripelje iz parkirnega prostora v garaži. To pomeni, da se vozilo samodejno pomakne iz garaže brez potrebe, da bi voznik moral za to storiti karkoli. Pred tem se samodejno odprejo tudi garažna vrata. Razvijalec aplikacij Allen Wong, je omenjeno funkcijo uspel prenesti na pametno uro Apple Watch. Ni trajalo dolgo, da se je na spletu pojavil posnetek kako točno to deluje v praksi. Mark Schey, lastnik vozila Tesla, je namreč vozilo priklical kar neposredno s pritiskom na ustrezen gumb na uri.

Poleg priklica avtomobila iz garaže se lahko s pomočjo pametne ure vozilo tudi odklene. Informacije na uri pa vključujejo tudi osnovne podatke o trenutnem stanju vozila. Med te spada na primer stanje baterije, trenutna pozicija in trenutna hitrost vozila. Priklic vozila v tem trenuktu ni možno izvesti iz neomejene razdalje. Lastnik vozila se mora nahajati v radiju dobrih 10 metrov od vozila. Vendar pa nakazuje na to kako se bomo v prihodnje vozili, ko ne bo več potrebno skrbeti za parkiranje, ki danes predstavlja eno izmed največji nadlog vožnje z avtomobilom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.