Storitev, ki v Sloveniji spreminja

Življenja si brez avtomobilov skorajda ne znamo več predstavljati. A če želimo prihodnjim generacijam pustiti čistejši in zdrav planet, je rešitev pred našimi nosovi.

Start-up podjetje MikMik na slovenskem trgu ekskluzivno predstavlja sistem izposoje električnih skirojev. Sistem deluje brez polnilnih postaj, s čimer rešuje problem mobilnosti do želenega cilja.

Kako sistem deluje?

Električni skiro MikMik
Električni skiro

Uporabniki sistema bodo prek mobilne aplikacije na zemljevidu poiskali najbližji skiro, ki ga bodo po končani vožnji, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, lahko preprosto parkirali na končni destinaciji. In prav to predstavlja edinstveno prednost storitve. Sistem namreč, v nasprotju z drugimi ponudniki prevoznih sredstev, deluje brez glavnega terminala in postajališč. Poiščete skiro, se zapeljete in parkirate kjerkoli.

Zakaj uporabljati električne skiroje?

Gre za novo dimenzijo e-mobilnosti v Sloveniji, s katero želijo v MikMik-u zmanjšati odvisnost od osebnih avtomobilov. Hkrati je želja tudi prihodnjim generacijam prepustiti čistejši in bolj zdrav planet.

Za življenje v mestih ima takšna oblika prevoza veliko prednosti. Prinaša namreč cenovno dostopen mestni prevoz ter hitro in enostavno mobilnost na mikrolokacijo. Zato želijo mestom zagotoviti nove učinkovite možnosti mobilnosti in dopolniti sisteme javnega prevoza, ob minimizaciji neželenih stranskih učinkov.

Električni skiro Inovativna rešitev torej ne bo samo uporabna, temveč bo izboljšala tudi kvaliteto življenja prebivalcev. Prispevala bo k živahnejšem utripu v mestnem središču, povezala slovensko obalo ter turistom in občanom omogočila hitro mobilnost, ki jih bo pri vsakodnevnih opravkih razvajala z zadovoljstvom.

Električni skiro MikMik
Električni skiro

Kje?

Uporabniki bodo lahko izkusili prednosti urbanih premikov in se hitro in enostavno zapeljali do najljubše kavarne, na nujen sestanek ali do vrat končnega cilja. Storitev bo v začetni fazi na voljo v Občini Piran, kjer bo na voljo 30 električnih skirojev, ki jih bodo s pomočjo evidence uporabe in glede na povpraševanje, razporejali po različnih lokacijah.

Izposoja skirojev bo možna prek mobilne aplikacije, katero si bodo uporabniki lahko brezplačno naložili iz spletne trgovine.

Preizkusite tudi vi!

Predstavitev bo v četrtek, 11. aprila, med 11. in 17. uro, v Portorožu, na Trgu prekomorskih brigad, kjer bodo obiskovalci lahko preizkusili novo MikMik doživetje, poklepetali s člani razvojne ekipe in sodelovali v nagradni igri.

Električni skiro MikMik

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRMikMik
Prejšnji članek10 ukrepov, kako privarčevati gorivo
Naslednji članekOdprava vlage in plesni

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.