Ste že opazili te kitajske znamke na naših cestah?

Kitajske znamke EV v Sloveniji
Kitajske znamke EV v Sloveniji Foto: on skywell

Kitajske znamke avtomobilov se v zadnjih letih vztrajno širijo po svetu. Kar nekaj jih je prispelo tudi k nam, prednjači Geely, ki je precej sveže ime. Tu so še Maxus, Aiways in Voyah. Kaj pa znamke, ki se tudi pri nas širita nekoliko v tišini? Ste jih že opazili?

Kitajski avtomobilski znamki Seres in Skywell bosta pozneje letos na voljo tudi v Združenem kraljestvu, Slovenci pa lahko rečemo, da smo jih z novicami prehiteli, saj sta pri naših ponudnikih že na voljo. V določeni meri to lahko zapišemo tudi za znamko MG, ki je sicer britanska, a pod kitajskim konglomeratom.

Znamki Seres in Skywell v Sloveniji

Seres je leta 2017 ustanovila industrijska skupina Sokon s sedežem v Chongqingu, vendar ima sedež v Kaliforniji. V Slovenijo prihajata Seres 3 in 5. Električni SUV SERES za mestno vožnjo je vozilo z robustno in športno zasnovo, ki svojim lastnikom zagotavlja prostornost in praktičnost ter hkrati navdušuje z vrhunsko opremo, ki jo bodo še posebej cenili na ekoloških vožnjah. Novi električni pogon ni samo prijazen do narave in družinskih financ, temveč poskrbi tudi za zabavno vožnjo.

Seres 3
Seres 3 Foto: on dongfeng

Skywell sta leta 2017 ustanovila proizvajalec avtobusov Nanjing Golden Dragon in industrijska skupina Skyworth. Njihov BE11 – znan tudi kot ET5 in EV6 – ponuja 201 KM in doseg 304 milje. Skywell kot konkurenco vidi Audi in Mercedes-Benz.

Razburljivo tekmovanje kitajskih znamk

Že leto 2024 bo zelo razburljivo za električna vozila. Nenazadnje je bil Tesla Model Y najbolj prodajan avto leta v Evropi. Vozila so konkurenčna glede na ceno in specifikacijo. Z rastočo mrežo trgovcev in uporabnikov se zdi, da bodo kitajske znamke tudi pri nas vse bolj pogoste.

MG 4
MG 4 je eden najbolj priljubljenih “kitajskih” avtomobilov pri nas Foto: on ev

Kaj pa med našimi bralci? Je kdo med vami, ki je voznik kitajske znamke električnega modela? Svojo izkušnjo ali dvome zapišite v komentar.

Prejšnji članekNezaželeni »sosedje«! To so škodljivci, ki lahko živijo v vaši postelji
Naslednji članekSedem nasvetov za čiščenje kovancev

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.