Renault Scenic odhaja v pokoj, z njim tudi podmladek

Renault Scenic se poslavlja iz avtomobilistične prodaje (vir: renaultgroup.com)
Renault Scenic se poslavlja iz avtomobilistične prodaje (vir: renaultgroup.com)

Francoski proizvajalec avtomobilov je sporočil žalostno novico za vse ljubitelje znamke Renault. Ukinja se že kar legendarni model Scenic, ki ga Renault pošilja v pokoj. Tako se po 25 letih oziroma od leta 1996 poslavlja od avtomobilističnega trga kompaktni družunski avtomobil. Zakaj je prišlo do te odločitve pri Renaultu in ali je Scenic edini model, ki odhaja v pokoj?

Renault Scenic se poslavlja po letu 1996

Renault Scenic je svojo premiero doživel leta 1996 kot Renault Megane Scenic in bil leto kasneje že oklican za Evropski avto leta. Doživel je štiri generacije. Prvo je leta 2003 nasledila druga generacija, ki jo je leta 2009 zamenjala tretja generacija, z letom 2016 pa je zaživel še četrta ooziroma zadnja generacija. Največje število prodanih primerkov v enem letu so zabeležili leta 2004, ko jih je bilo v Evropi prodanih kar 319 tisoč. Težava se je pojavila z novejšima generacijama, saj je v letu 2021 Renault prodal komaj preko 20 tisoč primerkov.

Poslovil se bo tudi Renault Grand Scenic

Reanult Scenic tako ni več na voljo za naročila, a vse ni tako črno kot se zdi na prvi pogled. Še vedno je možno naročiti in kupiti Reanult Grand Scenic različico, ki pa se prav tako umika, a je ta umik še nekaj mesecev oddaljen. Upokojitev Renault Scenica je tako pridružena upokojitvi Talismana, ki so ga ukinili pred nekaj tedni.

Reanult Scenic je še ena v vrsti legend, ki zapušča avtomobilski trg. Razlog? Slaba prodaja in vse večja priljubljenost športnih terencev.

Renault Grand Scenic bo v prodaji še nekaj mesecev, ko bo tudi sam odšel v pokoj
Renault Grand Scenic bo v prodaji še nekaj mesecev, ko bo tudi sam odšel v pokoj (vir: renaultgroup.com)
VIRrenault
Prejšnji članekBarve v kopalnici: Bela –  barva z mnogimi aspekti
Naslednji članekMenjate okna? Izberite okna iz aluminija in PVC-ja!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.