Pekinški avto salon: 14 najbolj zanimivih avtomobilov

Pekinški avto salon se je odvil kljub ukrepom in nevarnosti koronavirusa. Debitantski nastopi mnogih konceptnih, luskuznih in drugih avtomobilov. Bistvo letošnjega šova je bila električna energija in tako smo videli ne malo število električnih in hibridnih avtomobilov. Na kup smo zbrali štirinajst najbolj zanimivih avtomobilov, ki so bili predstavljeni v Pekingu.

Buick Electra

Buickov veliki ponos je bil letošnja Electra. Popolnoma električni SUV v sebi skriva 583 konjskih moči, ki ga lahko z enim polnjenjem odpeljejo 660 kilometrov daleč. Uporablja enak pogon kot GMC Hummer in Cadillac Lyriq.

Buick Electra
Buick Electra

Chevrolet Menlo

Veliko novosti smo slišali o Chevroletovih poskusih v električno dobo avtomobilov, predvsem s Hummerjem, ki ga poznamo vsi. Medtem pa je malo v tišini luč sveta uzrl Menlo, ki je že na voljo na Kitajskem. Z enim polnjenjem doseže približno 400 kilometrov.

Chevrolet Menlo
Chevrolet Menlo

Foton G9

Podjetje, ki je večinoma poznano po kmetovalnih strojih in poltovornjakih, je predstavilo svoj novi model. Na videz zelo podoben ameriškim strojem, predvsem Fordovemu F-150.

Foton G9
Foton G9

Great Wall Motors Futurist Concept

Britanski futurist, ki na prvi pogled deluje kot hladilnik iz retro revije. In približno nekaj takega je električni avtomobil, ki z retro modernim videzom, svojega voznika odpelje do 700 kilometrov daleč. Z enim polnjenjem seveda.

Great Wall Motors Futurist Concept
Great Wall Motors Futurist Concept

Honda SUV

Honda je predstavila in podražila kitajsko javnost z novim električnim konceptom svojega modela. Ker je to le koncept, je Honda potrdila, da bi se znala zunanjost in notranjost še malenkost spremeniti.

Honda SUV econcept
Honda SUV econcept

Hongqi E-HS9

S strani najstarejšega kitajskega proizvajalca avtomobilov, se predtavlja E-HS9. Ni Lincoln, čeprav bi to lahko rekli. Domnevno naj bi bil najdražji novi avtomobil na Kitajskem. Z motorjem, ki naj bi bil zelo podben tistemu, ki ga ima Mercedes-Bent GLS.

Hongqi EHS9
Hongqi E-HS9

Hongqi 2.0 Concept

Koncept mini buda je prisrčen in daje videz še bolj prisrčnega toasterja. Steklena vrata na vsaki strani se potisnejo navzven in se nato odprejo kot vrata v trgovino. Minibus ima prostora za voznika in še dve osebi.

Hongqi 2.0 Concept
Hongqi 2.0 Concept

Hongsang Dolphin SS

Kitajski poskus starodobne Corvette iz leta 1958. Trenutno je že na voljo v osmih različnih barvah. Dobite pa ga lahko za ceno 86 tisoč dolarjev. Hongsang pa je seveda električni avtomobil.

Hongsang Dolphin SS
Hongsang Dolphin SS

Huawei Transparent Concept

Z letošnjim letom je Huawei prehitel Samsung in Apple kot največji dobavitelj telefonov, ki je hkrati ustvarjal povezavo 5G pri avtomobilih. Rezultat pa je prozoren koncept, ki trenutno ne ponuja veliko. Kar vidiš, to dobiš.

Huawei Transparent Concept
Huawei Transparent Concept

Kiwigogo A-One

Podjetje si je zamislilo svet brez vlakov, skuterjev, avtov, motorjev in še česa. Svet, kjer se ljudje prevažajo s pomočjo osmih rotorjev. S pomočjo A-One, naj bi prepotovali približno tri kilometre in pol. Ni ravno avto, ampak nas spomni na nekaj iz sveta iger ter filmov.

Kiwigogo A-One
Kiwigogo A-One

Neta Eureka 03 Concept

Z obljubami, da bodo premagali Teslino baterijo, so pri podejtju Neta ustvarili Eureko 03 koncept. Z enim polnjenjem naj bi dosegli več kot 800 kilometrov. Koncept pa ni predstavil notranjosti, vseeno pa pri Netu obljubljajo veliko.

Neta Eureka 03 Concept
Neta Eureka 03 Concept

Ora GT

Približno enake velikosti kot Fiat 500 je Ora GT nekaj, kar naj bi nas spomnilo na Mini Cooperje. Če je to res, presodite sami.

Ora GT
Ora GT

Polestar Precept

Eden najbolj opevanih avtomobilov zadnjih tednov je Polestar. Skoraj že pripravljen za prodajo, a o njem je več skritega kot pa povedanega. Vsekakor pa bi se za avto, ki naj bi stresel svet, pričakovalo malenkost več.

Polestar Precept
Polestar Precept

Voyah

Proizvajalec Dongfeng Motor je predstavil luksuznega EV. Koncept naj bi bil dovolj dolg, da bi lahko imel tri vrste sedežev. Cena še ni znana, notranjost tudi ne, vsekakor pa ga je treba pohvaliti, saj je eden izmed bolj originalnih avtomobilov, ki so bili predstavljeni.

Voyah iFree
Voyah iFree
Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekZaradi epidemije porabimo več energije
Naslednji članekSončna elektrarna – najbolj razširjen in najlažji način pridobivanja elektrike doma
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.