Nissanova akcija – brezplačno polnjenje za njihove LEAF električne avtomobile

Vsi poznamo Nissanov električni avtomobil Nissan LEAF. Čeprav so električni avtomobili okolju bistveno bolj prijazni, imamo seveda še vedno stroške s polnjenjem baterije. Zato je Nissan naredil posebno akcijo za kupce njihovega električnega modela LEAF.

In kakšna je ta akcija? Vsi novi kupci bodo lahko celo leto brezplačno polnili baterijo v avtomobilu na eVgo električnih črpalkah. In kar je še bolj razveseljivo je, da pri tem ni nikakršnih omejitev glede polnjenja – torej novi kupci bodo lahko svoj avtomobil napolnili kolikokrat bodo želeli. Za tiste, ki prevozijo veliko kilometrov na leto, je to še kako dobra novica.


Nekoliko slabša novica za Evropejce pa je, da ta akcija trenutno poteka le v ZDA. Vendar kljub temu ta novica nakazuje dober trend za prihodnost – pričakujemo lahko vedno več akcij za kupce električnih avtomobilov. Poleg tega, da bomo z električnimi avtomobili prihranili veliko denarja na gorivu, bomo ob enem ogromno naredili še za čistočo okolja, saj se bo onesnaževanje okolja z izpušnimi plini drastično zmanjšalo.


Le upamo lahko, da bomo čim prej dobili take akcije za električne avtomobile tudi v Evropi. Seveda si želimo, da se bodo razširile tudi električne črpalke za avtomobile. 


Nissan LEAF lahko doseže hitrost do 140 km/h, z enim polnjenjem lahko prevozimo 160 kilometrov, čas polnega polnjenja je 8 do 12 ur, hitro polnjenje do 80 odstotkov zmogljivosti akumulatorja pa traja le 30 minut.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.