Nissan predstavil nov električni avtomobil

Japonski Nissan je predstavil novi električni kombi NV200. Gre za njihov drugi poskus, za razvoj pa so se v japonskem podjetju odločili kljub skromni dosedanji prodaji njihovih leafov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so poudarili pri Nissanu, lahko njihov kombi e-NV200 brez dodatnega polnjenja baterije prevozi 190 kilometrov. Baterija vozila bo polna v osmih urah, 80-odstotno pa v pol ure ob uporabi ločenega sistema za hitro polnjenje. Avtomobil, ki prihaja v varianti s petimi ali sedmimi sedeži, bo najprej na voljo v Evropi in temelji na obstoječi platformi njihovega uspešnega dostavnika NV200. Oktobra ga bodo ponudili še na japonskem trgu, kjer želijo mesečni prodati 200 primerkov. Cena novega električnega avtomobila bo znašala od 28.000 evrov naprej.

Nissan je pred štirimi leti predstavil svoj prvi električni avtomobil Leaf, ki ga je po vsem svetu doslej prodal v 115.000 primerkih. Kljub dobri opremljenosti, 5 sedežni zasnovi in privlačni obliki pa je bil pri kupcih mlačno sprejet predvsem zaradi kratkega dosega z enim polnjenjem, visoke cene in premalo polnilnih postaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.