NASA potrdila, da bo novi Astrovan električni Canoo

NASA je proizvodnjo električnega Astrovana zaupala podjetju Canoo
NASA je proizvodnjo električnega Astrovana zaupala podjetju Canoo (vir: Canoo.com)

Raziskovanje vesolja je tudi za strokovnjake le veriga problemov, ki jih morajo premostiti. Zdaj se NASA ukvarja tudi z izdelavo novega »Astrovana«, ki opravlja nalogo prevoza astronavtov in delavcev od pisarn do vzletnega mesta rakete. Astrovan to delo opravlja vse od leta 1983 v taki ali drugačni različici. V zadnjih nekaj letih so si zadali nalogo iskanja električnega vozila, ki bi bil ustvarjen prav za to nalogo. Našli so ga v podjetju Canoo.

NASA podpisala pogodbo s podjetjem Canoo EV

Podjetje Canoo se ukvarja s proizvodnjo električnih vozil, zdaj pa je podpisalo tudi pogodbo z Naso. Po Astrovanu in Astrovanu II, ki je znižal proizvodnjo emisij, se zdaj približujemo novemu »Astrovanu«. Novo vozilo bo opravljalo svoj del v programu Artemis, katerega cilj je po 50-ih letih poslati človeka na Luno. Del tega bo očitno tudi električni kombi, ki bo znižal določeno raven emisij, čeprav bo imel nedaleč stran delujočo raketo.

NASA za prevoz svojih astronavtov uporablja Astrovane
NASA za prevoz svojih astronavtov uporablja Astrovane (vir: NASA)

NASA zdaj rešuje težavico za težavico in med njimi je bilo tudi iskanje podjetja, ki bo ustvarilo nova transportna vozila. Ker gre pri vžigih raket za sprožanje izjemnih količin energije, je pomembno, da je vzletno mesto daleč od vsega. Od vseh glavnih enot vesoljske agencije je oddaljeno več kot deset kilometrov, kar v širši sliki pomeni, da morajo zaposleni do tja tudi priti. To bo zdaj opravljal novi Astrovan Canoo.

VIRcanoo.com
Prejšnji članekRešitev za vlažne prostore, ki navdušuje
Naslednji članekNadzorovanje družinskih obveznosti je lahko enostavno

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.