Mercedes bo v električnem G-Class terencu predstavil revolucionarno baterijo

Mercedes-Benz EQG bo predstavil inovativno električno baterijo
Mercedes-Benz EQG bo predstavil inovativno električno baterijo Photo by on mercedes-benz

Težko pričakovani terenec nemškega giganta Mercedes je zelo blizu svojega izida. Mercedes-Benz EQG naj bi bil prvi model, ki bo prejel napredno baterijo podjetja. Ta naj bi močno izboljšala doseg električnega avtomobila, kar je lastnosti, ki si jo želi izboljšati vsako avtomobilsko podjetje. Električno off-road vozilo bo tako pinor nove tehnologije baterij.

Mercedes-Benz EQG je med najbolj pričakovanimi avti

Mercede-Benz EQG je mercedesova g-klasa, le da so jo oblekli v električno kamuflažo. Gre za težko pričakovanega terenca, ki z vsako novo informacijo še bolj navduši oboževalce. Opremljen naj bi bil z novo baterijo z visoko vsebnostjo silicija. Slednja bo potem uporabljena v vseh prihajajočih model EQ. Izdelana je bila v sodelovanjz z ameriškim podjetjem Sila Nanotechnologies.

Baterija vsebuje silicijevo anodo, ki v sodelovanju z nekaterimi kemijskimi spremembami v celicah pripomore k 20-40 odsotnemu povišanju stiskanja energije. Brez podrobne razlage o delovanju baterije in shranjevanju njene moči je njeno bistvo »boljša baterija«. Mercedes-Benz je pojasnil, da baterija omogoča shranjevanje večje količine energije. To pomeni daljši doseg vseh njihovih modelov v prihodnosti, kar bo še kako dobro delo modelu EQG. Kapaciteta baterije naj bi bila 100 kWh, tehrala pa naj bi približno 500 kilogramov.

Mercedes-Benz EQG
Mercedes-Benz EQG Photo by on mercedes-benz

Električni terenec Mercedes-Benz EQG naj bi prišel kmalu

Osnova Mercedes-Benza EQG je obstoječa platforma, ki jo uporablja Mercedes-Bent G-Class. Kljub temu je prešla nekaj predelav, da lahko prenaša dodatno težo baterije. Električni G-Class Mercedes je bil prikazan že lansko leto na bavarskem avtosalonu v Munchenu. Poganjal bi naj ga četverec električnih motorjev, dva spredaj in dva zadaj.

Mercedes-Benz EQG je eden najbolj pričakovanih avtomobilov naslednjih let in eden najbolj pričakovanih električnih avtomobil.

Mercedes-Benz EQG prihaja zelo kmalu
Mercedes-Benz EQG prihaja zelo kmalu Photo by on mercedes-benz
Prejšnji članekKako okrasiti sladoled?
Naslednji članekDavek na energente se bo znižal s 1. septembrom

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.