Lotus končal s proizvodnjo treh legend

Lotus zaključuje proizvodnjo modelov Elise, Exige in Evora
Lotus zaključuje proizvodnjo modelov Elise, Exige in Evora

Lotus je končal proizvodnjo svojih treh zvestih modelov, ki so zapeljali iz proizvodnih hal. Elise, Exige in Evora so še zadnjič zapeljali iz tovarn ter s tem nakazali vizijo, ki jo bo začel Lotus Emira. V svoji 73-letni zgodovini je Lotus proizvedel kar 51,738 primerkov omenjenih modelov, kar je približno polovica celotne proizvodnje. Zadnje vozilo vsakega izmed primerkov bo Lotus obdržal in postavil v zapuščinsko kolekcijo.

Lotus Elise, Lotus Exige in Lotus Evora so končali s potjo

»Rad bi izrazil izjemno hvaležnost kupcem Elisa, Exiga in Evore v zadnjih 26 letih za njihovo strast, entuziazem in podporo,« je ob slovesu treh modelov povedal Matt Windle, odgovorni direktor Lotusa. »Ti kupci so našim trem E-jem dodelili kultni status, ki je po navadi rezerviran za klasike, ki že dolgo niso v proizvodnji. Ob slovesu teh zadnjih primerkov, se z navdušenjem veselimo prihoda modelov Emira in Evija ter novih širjenj po svetu,« je še dodal Windle ter nakazal na dodajanje proizvodnih hal in predviden vstop v proizvodnjo električnih vozil.

Lotus Elise je bil prvič izdelan leta 1996 in doživel 35,124 primerkov. Lotus Exige je bil prvič izdelan leta 2000 in doživel 10,497 primerkov. Lotous Evora pa je prvič luč sveta ugledal leta 2009 in doživel 6117 primerkov. Vsi se zdaj poslavljajo in pozdravljajo novo obdobje Lotusa.

Novo obdobje Lotusa z Emiro in Evijo

Novi Lotus Emira bo v proizvodnji štartal s pomladjo naslednjega leta. To bo zadnji Lotus, ki bo imel motor z notranjim izgorevanjem in prvi nove serije odkar je podjetje kupilo podjetje Geely. Lotus Evija bo po drugi strani hipervozilo, ki nakazuje prihodnost podjetja.

»Pogrešali jih bomo, a tako kot je pri božiču. Ko mine, se že veseliš prihodnjega. In to se dogaja pri Lotusu z novimi modeli Evija, Emira in Type 132. Leto 2022 bo odlično leto za Lotus, saj prihaja nova generacija,« je povedal direktor dizajna Russell Carr.

Prihajajoči Lotus Emira bo oričel novo obdobje
Prihajajoči Lotus Emira bo oričel novo obdobje
Prejšnji članekIdeje za svetel hodnik
Naslednji članek6 korakov do popolne barve za vaš dom
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.