Lincoln L100 je futuristični koncept brez volana

Lincoln L100 je koncept futurističnega avtonomnega vozila
Lincoln L100 je koncept futurističnega avtonomnega vozila Photo by on lincoln

Lincoln je svojo 100. obletnico proslavil s predstavitvijo modela L100. Gre za konceptno električno vozilo, ki sloni na zapuščini podjetja hkrati pa pogleduje v prihodnost. Da je res govora o prihodnosti, Lincoln L100 vsebuje vse, kar bi si na prvi pogled predstavljali ob omembi futurističnih avtomobilov. Poleg tega pa se pozna odsotnost nekaterih tradicionalnih reči, kot je volan.

Konceptni Lincoln L100 je futuristični poklon znamki

Električna vozila enaindvajsetega stoletja postajajo vse bolj futuristična, kar je glavna lastnost Lincolna L100. Avtomobilsko podjetje ga je predstavilo ob praznovanju svojega stotega leta obstoja. Futuristični dizajni, neopazna vrata, inovativna in tehnološka notranjost ter avtonomna vožnja.

»Konceptno vozilo L100 nam dovoljuje nov prikaz, dizajn in združenje vseh tehnologij, kar našim dizajnerjem omogoča še več kreativne svobode,« je povedal Anthony Lo, šef Lincolna, ki si ga lasti Ford. Kot so pojasnili je Lincoln L100 poklon prvem luksuznemu vozilu, ki so ga izdelali – Lincoln L iz leta 1922. Seveda pa je poklon poleg črke v imenu tudi vse, kar imata vozili skupnega.

Konceptno vozilo Lincoln L100
Konceptno vozilo Lincoln L100 Photo by on lincoln

Inovativnost, odsotnost in luksuznost Lincolna

Vrata vozila se odpirajo na način, ki ga avtomobilistična industrija še ni poskusila (glejte spodnjo sliko). Steklena streha se prav tako odpira k zadnjemu delu avtomobila. Notranjost je luksuzna, več kot očitna pa je odsotnost volana in pedalk. Gre torej za električno vozilo? Niti ne.

Inovativno odpiranje vrat in steklene strehe modela L100, ki ga je predstavil Lincoln
Inovativno odpiranje vrat in steklene strehe modela L100, ki ga je predstavil Lincoln Photo by on lincoln

Lincoln ni želel pojasniti, kaj je tisto, kar poganja to vozilo. Pametna izbira, saj gre na prvem mestu za konceptno vozilo, kjer si je moč zamisliti prav vse. Niti približno pa Lincoln L100 ni blizu proizvodnje ali prodaje.

Lincoln bo do leta 2026 izdal štiri nova električna vozila, kar so njihovi glavni načrti.

Lincoln L100 v predstavitvenem videu

The Lincoln Model L100 Concept Vehicle | Lincoln

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekV gostilno Palaska k drevesu navdiha
Naslednji članekSkrb za trato jeseni
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.