Lada Niva se vrača! Tokrat dražja in prenovljena

Lada Niva Bronto
Lada Niva Bronto je prenovljena ruska klasika

Lada Niva se vrača v vsem svojem blišču in sijaju. Po tem, ko je s koncem preteklega leta podjetje naznanilo konec izdelave priljubljene Nive, je bilo povpraševanje preveliko. Rusko podjetje se je odločilo, da bo vozilo pripeljalo nazaj še to leto. In tako so predstavili prenovljeno Lado Nivo Bronto, ki bo na voljo v dveh različicah.

Največ sprememb v notranjosti vozila

Največ sprememb je bilo vozilo deležno v notranjosti. Nova kontrolna plošča s prenovljenimi komandami za gretje in klimo. Novi in udobnejši sedeži z možnostjo gretja. Prenovljena in izboljšana zvočna izolacija. Poleg vsega tega pa je možno videti tudi nekaj drugih lepotnih popravkov v samem vozilu.

Niva Bronto bo na voljo v dveh različicah, Luxe in Prestige. Luxe bo tista različica, ki bo ponujala bolj starodobni, okornejši videz s kovinskimi odbijači in 15-inčnimi kolesi. Prestige pa bo vsebovala robustne plastične odbijače, stranske zaščite, meglenke in specifično sprednjo masko. Obe različici pa bosta lahko opremljeni tudi z LED lučmi na strehi in kamuflažno zunanjo barvo.

Notranjost Lade Nive Bronto
Notranjost Lade Nive Bronto

Lado bo še vedno poganjal klasični 1,7 litrski bencinski motor, ki bo zmožen proizvesti 83 konjskih moči (62 kW). Petstopenjski menjalnik in štirikolesni pogon sta zadevi, ki ne bosta manjkali. Prenovljeno bo tudi vzmetenje.

Prednaročila so že možna, a vsebujejo trik. Lada Niva Bronto se lahko kupi le v Rusiji. Če bo možen nakupo po ostalih predelih sveta, pa bomo še videli. Tudi sama cena vozila je še nekoliko zavita v tančico skrivnosti, a ugibanja se vrstijo vse nad 16 tisoč evri ter tja do 25 tisoč evrov. Odvisno od opreme in različice.

Vsekakor pa se lahko oboževalci Lade veselijo leta 2024, ko bo prvič na voljo nova generacija Lase Nive z imenom Vision.

Prejšnji članekCene nepremičnin v Sloveniji: razlike, da te kap
Naslednji članekVrste temeljev in katere izbrati
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.