L.A. moto šov: Kaj nam prinaša po enoletni odsotnosti?

Avtomobilistični šov v Los Angelesu se vrača po enoletni odsotnosti
Avtomobilistični šov v Los Angelesu se vrača po enoletni odsotnosti: Kaj nam bo pokazal letos?

V Los Angelesu bo med 19. in 28. novembrom potekal kalifornijski avto-moto šov. Po enoletni odsotnosti zaradi epidemije koronavirusa, se avtomobilistični šov vrača v Los Angeles. Podal nam bo vpogled v najnovejše in najbolj priznane znamke avtomobilov ter samih modelov. Prikazani bodo tisti, ki bodo luč sveta ugledali že naslednje leto. Na katera vozila bomo najbolj pozorni?

Los Angeles Moto Show se vrača po enem letu odsotnosti

LA Moto Show je bil nazadnje izpeljan pred dvemi leti, ko smo videli prve uradne predstavitve vozil Aston Martin DBX, Audi E-tron Sportback, Ford Mustang Mach-E, Toyota RAV4 in Porsche Taycan 4S. Po letu odsotnosti se zdaj razstava vrača v mesto angelov in prinesla nam bo kar nekaj zanimivih vozil in konceptov, ki so bili ustvarjeni v zadnjih letih.

Fisker Ocean

Fiskerjev dolgo pričakovani električni terenec bo na ogled na razstavišču. Ocean, ki ga bodo gradili v Avstriji, je eden izmed petih modelov, ki jih želi Fisker spraviti v svet do leta 2025. Fisker je obljubil, da bo Ocean z enim polnjenjem prevozil približno 600 kilometrov, obenem pa zatrdil, da gre za najbolj obstojno vozilo na svetu. Celotna predstavitev vozila je na voljo na spodnjem posnetku in lahko povemo le to, da jo je še kako vredno pogledati.

Global Reveal of Fisker Ocean

Hyundai Seven

Hyundai Seven naj bi deloval le kot koncept in predogled Ioniqu 7 SUV, ki se bo pridružil Ioniqu 5 in Ioniqu 6 v vrsti električnih vozil. Vzpostavljeno je rivalstvo s Teslo, saj so podobnosti s Teslo Model X precej očitne, a si Hyundai dovoli nekaj stranpotja. Seven stoji na isti platformi kot Ioniq 5, a ni videti niti približno tako kot petica oziroma šestica.

Hyundai Seven Concept
Hyundai Seven Concept

Honda Civic

Še nekaj mesecev bo potrebno počakati, da bo novi Civic lahko zapeljal na ceste, a losangeleški šov bo prikazal prvi vpogled v Hondinega Civica. Veliko si naj bi delil s Hondo Jazz in Hondo HR-V, kar je vsekakor zanimiva kombinacija. Honda je še vedno zelo skrivnostna glede svojega novega Civica.

Honda Civic
Honda Civic

Kia EV9

Koncept, ki ga bo predstavila Kia, je njihov prvi proizvod po napovedi o vse-električnem podjetju Kia do leta 2035. Vozilo je povečini narejeno iz recikliranih materialov, Kia pa ga naslavlja z nazivom »mejnik«. Slednji naziv naj bi obveljal zaradi napovedi podjetja, da bo prestopilo k obstojnim virom energije.

Kia EV9
Kia EV9

Ford F-100 Emulator

Predelava legendarnega Forda iz sedemdesetih je tukaj. Da bi v polnem razcvetu prikazal novosti električnih motorjev, se je Ford odločil, da iz F-100 iztrga bencinski motor in ga nadomesti z novim električnim. Tega si je sposodil iz Mustanga Mach-E. Pravzaprav bosta električna motorja dva, skupaj pa bosta predstavljala 480 konjskih moči.

Ford F-100 Emulator
Ford F-100 Emulator

Land Rover Range Rover

Gre morda za najbolj pomembno vozilo na letošnjem LA Moto Showu. Land Rover bo prvič predstavil svojega novega Range Roverja. Obljubljajo, da gre za  popolnoma drugačno pošast od tiste, ki je trenutno na tržišču. Kakorkoli že, novi Range Rover že pred izidom velja za luksuznega terenca, ki ga bodo kupili mnogi.

Land Rover Range Rover 2022
Land Rover Range Rover 2022

Porsche 718 Cayman GT4 RS

Porschejev coupe GT4 RS prinaša izboljšavo napram obstoječega GT4. Obljublja se več moči, hitrejši čas, več hitrosti in izboljšanje vozne izkušnje.

The new Porsche 718 Cayman GT4 RS: Perfectly irrational

Porsche Taycan GTS in Sport Turismo

Porsche bo ob tem razkazal še dva modela. To sta Porsche Taycan GTS in Porsche Taycan Sport Turismo. Oba sta nova predstavnika večjih vozil.

The new Taycan GTS – the first all-electric GTS by Porsche

Subaru Solterra

Kot so povedali pri Subaruju se kljub tranziciji v električni svet ne spreminjajo. To je bilo sporočilo pred razkritjem novega Subaruja Solterre. Futuristični družinski terenec, ki lahko z enim polnjenjem prevozi do 450 kilometrov.

Subaru Solterra
Subaru Solterra

Subaru WRX

Novi WRX je član pete generacije vozil na novi platformi Subaruja, ki ima okrepljeno šasijo in še kako prenovljeno notranjost. Novi Subaru naj bi bil hitrejši, boljši, lepši in nasploh nadgrajen.

Subaru WRX 2022
Subaru WRX 2022

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X je prvo električno vozilo podjetja, ki si svojo platformo deli s Subarujem Solterra. Možni bosta različica z dvo ali štiri kolesnim pogonom, ki bosta lahko prevozili do 450 kilometrov z enim polnjenjem. Toyota je veliko razmisleka in raziskav namenila vožnji v vseh vremenskih razmer, predvsem v zelo hladnih temperaturah. Prav tam naj bi njihov novi električni model prinašal iste zmogljivosti kot v toplejših razmerah.

Toyota bZ4X
Toyota bZ4X
Prejšnji članekUstvarite si pisarno v udobju zimskega vrta!
Naslednji članekPoskrbite za ustrezno prezračevanje vašega doma
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.