Koncept Peugeot Inception predstavlja prihodnost znamke

Peugeot Inception
Peugeot je predstavil prihodnost znamke s konceptom Inception Foto: on stellantis

Peugeot je razkril konceptno vozilo Inception, ki naj bi sprožilo ali zakrivilo novo podobo električnih in športnih terencev. Kot so pojasnili ob razkritju koncepta električnega vozila, naj bi slednji predstavljal novo obdobje in vizijo francoske znamke.

Peugeot Inception je temelj prihodnosti pri Francozih

Peugeot Inception koncept se bohoti z revolucionarnim eksterierom in interierom oziroma zunanjostjo in notranjostjo, če vse skupaj nekoliko poenostavimo. Predstavljal bo navdih za prihajajoče Peugeotove izdelke, predvsem po letu 2025, s ciljem optimiziranja inovativnosti v proizvodnji liniji.

»Peugeot je predan elektrifikaciji svoje ponudbe. V letu 2023 bo elektrificirana naša celotna linuja, v naslednjih dveh letih pa bomo predstavili še pet 100-odstotno električnih modelov. Naša ambicija je preprosta – da bo Peugeot vodilna znamka električnih vozil v Evropi do leta 2030. Ta ambiciozna vizija je temelj, katerega predogled je prav Inception koncept,« je povedala generalna direktorica Linda Jackson.

Konceptni Peugeot Inception
Konceptni Peugeot Inception Foto: on stellantis

Koncept Inception je prihodnost Peugeota

Inception leži na platformi STLA Large, poganja pa ga 100 kWh baterija, ki ponuja 800 kilometrov dosega. Z dvema električnima motorjema konceptni Peugeot ustvari skoraj 680 konjskih moči in do 100 km/h pospeši v manj kot treh sekundah. Kar pa sta dva velika atributa koncepta: 800V tehnologija, ki omogoča dodajanje 150 kilometrov dosega v petih minutah in brezžično indukcijsko polnjenje.

V dolžino meri 5 metrov, njegovi atributi pa so predvsem tehnološki in dizajnerski. Nova BEV-by-design platforma bo tako predstavila tehnologije umetne inteligence. To so predvsem STLA Brain, SmartCockpit in AutoDrive.Tako kot Inception bodo z njimi opremljeni tudi prihajajoči modeli Peugeota.

Peugeot Inception Concept | Reveal

VIRStellantis
Prejšnji članekBarvanje ploščic: Keramične ploščice
Naslednji članekNadstrešek brez gradbenega dovoljenja: Te možnosti imate

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.