Kakšne vrste stojalo za kolo izbrati?

Pomladni meseci kar kličejo po tem, da iz garaže potegnemo svoje kolo, ga očistimo in se po opravkih ali v službo odpravimo kar z njim. Kolo je zagotovo odlična alternativa ostalim prevoznim sredstvom.

Zakaj uporabljati kolo? Če za prevozno sredstvo izberemo kolo, skrbimo za svojo postavo, manj onesnažujemo okolje, se ne gužvamo na javnem prevozu in več časa preživimo na svežem zraku. Kolo je torej odlična ideja za prevažanje po mestu.

Kam pa ga shraniti, ko pridemo domov? Če živimo v hiši, to ni težava, če živimo v manjšem stanovanju v bloku ali stolpnici, pa zna biti kar problem. A tega lahko rešimo s preprosto rešitvijo – praktičnimi, zložljivmi ali stenskimi stojali za kolesa, ki zavzamejo malo prostora.

Lahko se odločite za različne tipe stojal. Klasično talno stojalo za 3 ali 5 koles, ali pa stenska stojala za eno, tri ali pet koles. Lahko se odločite tudi za nakup posameznih stojal – v paketu jih dobite šest.

Klasično stojalo za kolo zasnovano za talno pritrjevanje je primerno za večino širin koles. Postavite ga lahko pred blokom ali v kolesarnici. Kolo lahko parkirate z obeh strani, kar je še posebej primerno, kadar imajo kolesa široka krmila, ki trčijo ali se zataknejo, ko stojijo drug ob drugem.

Stojalo za pet koles prenese tudi slabe vremenske razmere. Kolesarskemu parku daje pridih sloga, zasnovano pa je za sidranje v tla in ko je nameščeno, se lahko uporablja z obeh strani. Prav tako olajša parkiranje koles s širokimi krmili in preprečuje, da bi se zapletla.

Zložljivo stensko stojalo za eno kolo je kot nalašč, če živite v manjšem stanovanju. Primerno je za ozke prostore, vanj pa lahko parkirate različne modele koles, uporabljate pa ga lahko za velika in mala kolesa. Lahko ga montirate nizko ali visoko, odvisno od prostora. To stojalo je idealno za v stanovanje ali hodnik.

Stensko stojalo za tri kolesa je zasnovano za pritrditev na steno. Rešitev, ki prihrani prostor za območja, kjer je prostor omejen in kjer je boljše majhno stojalo za kolesa.

Stensko stojalo za pet koles je primerno za postavitev pred blokom, z njim pa boste prihranili prostor, saj omogoča prostorko učinkovito stensko montiranje. Ima tri prostore za sidranje za dodano varnost. Vanj laho postavimo pet koles, lahko se parkirajo na sprednji ali zadnji strani stojala. To omogoča enostavno namestitev več koles drug poleg drugega.

Stensko stojalo za kolesa s šestimi komadi v paketu pa zadrži šest koles, vrti pa se na katerokoli stran, kar vam omogoča, da kolesa k zidu postavite pod kotom. Stojalo za kolesa je prostorsko učinkovito.

Obstajajo pa tudi kolesarnice s strehami, ki omogčajo zavetje pred dežjem, nekatere pa so celo pod ključem, s čimer zares dobro zavarujete svoje kolo.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

VIRKataloška prodaja
Prejšnji članekKako pravilno razkužiti vaše mobilne telefone in druge pametne naprave
Naslednji članekPosedanje hiše: kdaj je sanacija nujno potrebna
Logotip
info@prosigma.si|02 5858 480| Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.