Huawei kmalu za avtonomnim 5G avtomobilom?

Razvoj avtomobilizma gre v smer razvijanja tehnologije, ki bi omogočala varno avtonomno vožnjo, pri kateri asistenca voznika ne bi bila potrebna. To je hkrati tudi cilj Huaweija, ki v 2021 namerava na trg poslati avtonomno 5G vozilo.

Omrežje 5G v javnosti dviguje veliko prahu zaradi negativnega vpliva na okolje in življenje. Tehnološki giganti se po drugi strani trudijo izkoristiti vse prednosti, ki jih ponuja. Huawei naj bi tehnologijo 5G izkoristil za lansiranja strategije proizvodnje pametnih avtonomnih vozil Avtomobili nove generacije naj bi se kosali s Teslinimi.  Proizvodnja vozila naj bi potekala sočasno z razvojem tehnologije, ki omogoča avtonomno vožnjo.

Huawei je že leta 2017 napovedal, da pri projektu sodeluje s podjetjema China Mobil in SAIC. S hitrim razvojem tehnologije naj bi se hitro razširili in pridobili možnost sodelovanja s številnimi drugimi avtomobilskimi proizvajalci. Osredotočeni so na razvijanje tehnologije, ki bi pocenila proizvodnjo avtonomnih vozil. Ena izmed prednosti naj bi bila povezljivost s 5G/LTE-V omrežjem, združevala naj bi funkcje Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS), ki služi deljenju informacij in koordinacijo vozil in druge infrastruktur. Vozilo z njihovo tehnologijo in preostalo najsodobnejšo tehnologijo, naj bi deloval s pomočjo glasovnih ukazov in omogočal videoklice v živo. 5G v avtomobilski industriji omogoča bistveno hitrejši prenos informacij in s tem hitrejši dostop do informacij o dogajanju v okolici. Konkretno to pomeni povečanje varnosti na cesti.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekTOSHIBA toplotna črpalka zrak-voda omogoča maksimalno udobje z minimalnimi stroški
Naslednji članekNalepke za ploščice: popolna osvežitev kuhinje ali kopalnice

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.