Hrvaški Rimac Nevera je prava pošast (galerija)

Rimac Nevera
Rimac Nevera

Električno super vozilo Nevera, ki jo je ustvarilo hrvaško podjetje Rimac navdušuje cel svet. Izjemen primerek športnega avtomobila, ki je hitrejši od formule, a veliko bolj enostaven za voziti. Še pred nekaj tedni koncept, zdaj različica, ki bo izpraznila večino denarnic. 2 milijona za najbolj priljubljen avto ta hip. Bi ga kupili, če bi imeli dovolj denarja?

Koncept je doživel končno različico

Prvega junija je hrvaški proizvajalec avtomobilov razkril končno različico prototipa C_Two. Ta se je ob izidu preimenoval v Nevera. Vse od razkritja koncepta na ženevskem moto-šovu leta 2018, je avtomobilistični svet z enim očesom gledal na Hrvaško. Razvijali so svoje hiper-vozilo, privabljali luksuzne stranke in sklepali sodelovanja.

»To je to. To je avto, ki sem ga imel v mislih, ko sem se pred desetimi leti odpravil na to nemogočo pot. Ves trud je bil poplačan v naši Neveri, vozilu rekordov. Avto je bil rojen za podiranje rekordov, preseganje pričakovanj in postavljanje novih mejnikov za avtomobile. Ne samo v zmožnostih, ampak v celotnem pogledu,« je ob izidu povedal Mate Rimac, ustanovitelj in direktor podjetja Rimac Automobili.

Vse, kar je imel Mate Rimac za povedati o avtomobilu, pa lahko izveste v spodnjem videoposnetku:

NEVERA REVEALED | Production model of the all-electric Rimac hypercar

Avto, narejen za podiranje rekordov

Nevera je zares izjemen primerek, saj lahko doseže kar 412 kilometrov na uro, kar je tudi njena končna hitrost. Do sto kilometrov na uro lahko pride v le 1,85 sekundi. Pri tem ji pomagajo štirje elektromotorji v skupni moči kar 1914 konjskih moči. 120 kW baterija omogoča v enem polnjenju približno 650 kilometrov dosega, a se ta številka še spreminja. Do osemdeset odstotne napolnjenosti jo je možno napolniti v dvajsetih minutah.

Če bi želeli imeti svoj primerek boste morali seči kar globoko v žep. Rimac bo na tržišče poslal le 150 avtomobilov, vsak pa bo stal približno dva milijona evrov. Vsakemu kupcu pa ga bo osebno dostavil Mate Rimac.

Rimac Nevera: Galerija

Prejšnji članekPoltovornjak z 12 m2 šotora je prava izbira za kampiranje
Naslednji članekNovi Gradbeni zakon prinaša možnost krajšega postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.