Harley-Davidson bo popolnoma električen z linijo LiveWire

Harley Davidson bo popolnoma električen z novo linijo motorjev
Harley Davidson bo popolnoma električen z novo linijo motorjev

Proizvajalec motorjev Harley-Davidson je oznanil, da bo pod blagovno znamko LiveWire zaživel tudi kot električni motor. Ob oznanitvi nove veje podjetja, so razkrili tudi novi logotip znamke LiveWire, ki bo izdelovala izključno električne motorje. Tako po treh letih, ko so svetu prvič pokazali električnega Harleyja z imenom LiveWire, zdaj temu imenu dodaja svojo proizvodnjo motorjev na električni pogon. Njihov cilj so mlajši vozniki, ki bi jih električna različica veliko bolj navdušila, kot starejše generacije, ki so zrasle ob Harleyjevem brnenju motorja.

Harley-Davidson LiveWire izključno z elektriko

Harley-Davidson LiveWire, ki ga je podjetje razkrilo leta 2019 na dogodku Consumer Electronics Show, je bil dolgo njihov paradni konj v električnem svetu motorjev. S skoraj 180-kilometrskim dosegom, pospeškom 3.5 sekund do 100 km/h in ceno 30 tisoč dolarjev, je bil dokaj uspešna novost na tržišču. Očitno dovolj dobro, da bodo zdaj pod blagovno znamko LiveWire proizvajali samo še električne motorje. Novi motocikli, ki bodo imeli električni motor, zdaj ne bodo več »čudaki« med hromečimi Harleyji. Kot so pojasnili pri podjetju bo to tudi lepa priložnost za ekipi marketinga in inženirstva, da ustvarijo svojo lastno in uspešno linijo motorjev. Če bi to primerjali z drugo linijo v svetu avtomobilizma, bi bil to Volkswagnova ID linija.

LiveWire bo popolnoma električen
LiveWire je bil pred leti le še en motor, zdaj to postaja ime nove znamke, ki jo je predstavilo podjetje

Podjetje želi sedež linije LiveWire postaviti v Silicijevi dolini in Milwaukeeju. Skupaj z že obstoječimi poslovalnicami bodo soustvarjali novo linijo, za katero želijo doseči enako raven prepoznavnosti. Prav zato bodo že letos začeli z organiziranjem različnih dogodkov, s katerimi bodo promovirali električne motorje. Začelo se bo v Kaliforniji in nadaljevalo po drugih zveznih državah ZDA.

Ponosni na podjetje in svoje stranke

Čeprav prvi motor še ni razkrit, so se prvi podjetju HD obvezali, da bodo svojo tehnologijo in odkritja v njej, delili z ostalimi proizvajalci. Želijo, da bi se prestopu v svet električnega pogona pridružila tudi ostala podjetja. Za svoje stranke pa želijo, da ostanejo pri podjetju in so nanj ponosne, saj se bori za izboljšanje okolja in zraka, obenem pa obdržati prepoznavnost in kakovost.

Logotip linije LiveWire, ki bo nastopala pod podjetjem Harley Davidson
Logotip linije LiveWire, ki bo nastopala pod podjetjem Harley Davidson
Prejšnji članekOdlomila se je največja ledena gora na svetu
Naslednji članekDecentralni prezračevalni sistemi Lunos
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.