Fisker razkril prve informacije o E-vozilih PEAR in Ronin

Fisker PEAR je razkrit v svoji prvi dražilni fotografiji
Fisker PEAR je razkrit v svoji prvi dražilni fotografiji, ki jo je Fisker pridružil razkritju projekta Ronin (vir: fisker.com)

Henrik Fisker je pred nekaj tedni objavil novico, da bo Fisker ustvaril štirivratnega električnega kabrioleta. Poleg tega bo imel Fiskerjev električni avto tudi najdaljše doseg med vsemi produkcijskimi e-vozili. Z izidom leta 2024 pa ni edini projekt, ki ga ima na sporedu Fisker. Tako smo prejeli kar dve lepi novici, ki bodo navdušile vse avtomobilistične oboževalce. Kaj vse je torej sporočil Fisker?

Fisker želi osvojiti prvo mesto pri električnih avtomobilih

Prej omenjeni električni kabriolet bo potekal pod drugim imenom – Projekt Ronin. Kot rečeno ne gre za edini projekt podjetja Fisker, ki je napovedan za leto 2024. Razlika med njima je ta, da je Ronin veliko bolj resničen in vsakdanji. Prvič smo o PEAR (Personal Electric Automotive Revolution) slišali že februarja, zdaj pa smo dobili tudi prvi vpogled v ta projekt.

Ali gre za terenca? Gre za crossover? Gre za klasični hatchback? Nihče ne ve. Henrik Fisker pravi, da bo: »PEAR je revolucionarno električno vozilo, ki ne bo spadalo v obstoječe segmente. Zunanji dizajn bo prikazal novo tehnologijo svetil in vpel širok razgled kot ga imajo jadralna letala v svojih kabinah.«

Pred tem smo že slišali, da naj bi bil projekt PEAR pravzaprav agilno urbano EV vozilo. Pri Fiskerju pravijo, da se bo proizvodnja začela z letom 2024, prevzel pa jo bo Foxconn v svoji novi tovarni Lordstown Motors v Ohiu. Ko bo vozilo na voljo, se bo prodajalo za 29,900 ameriških dolarjev.

Fiskerjev Projekt Ronin je zaživel v prvi fotografiji
Fiskerjev Projekt Ronin je zaživel v prvi fotografiji, v celoti pa bo prikazan leta 2023 ali 2024 (vir: fisker.com)

Fiskerjev projekt Ronin

Fiskerjev Ronin želi postati električni avtomobil z najdaljšim dosegom. To bodo povezali z visoko zmogljivosti v ostalih aspektih, Henrik Fisker pa je povedal: »Ronin bo prikaz našega inženirstva, pogonskega sklopa in opreme.« Veliko več informacij o projektu Ronin bomo prejeli naslednje leto, ko bo vozilo tudi prikazano, obenem pa bodo znane vse preostale informacije.

VIRfiskerinc
Prejšnji članekSTRUCTA – Popolna streha za vašo hišo
Naslednji članekVrtno pohištvo za poletni užitek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.