Fiat dodal dva nova hibrida in s tem dopolnil linijo

Nova Fiatova hibrida zaključujeta linijo, tu sta hibrid Fiat 500X in hibrid Fiat Tipo
Nova Fiatova hibrida zaključujeta linijo, tu sta hibrid Fiat 500X in hibrid Fiat Tipo

Italijanski proizvajalec avtomobilov Fiat je oznanil hibridni verziji za modela Fiat 500X in Fiat Tipo. Hibridni pogonski sklop imajo sedaj vsi Fiatovi modeli, kar je bil tudi cilj preoblikovanja legendarne znamke. Novo obliko so že prejeli skoraj vsi obstoječi modeli, zdaj pa se je z dodatkom hibridnega pogona omenjenima modeloma dokončal naslednji korak podjetja.

Hibridni Fiat Tipo in hibridni Fiat 500X sta tu

Oba modela imata 1,5-litrski bencinski motor in električni motor, ki skupaj proizvedeta 130 konjskih moči. Pri modelu 500X Hybrid lahko vozniki pričakujejo pospešek do 100 kilometrov na uro v 9,4 sekundah. Pri modelu Tipo Hybrid pa se ta pospešek zgodi nekoliko hitreje, v 9,3 sekundah.

Omenjena modela sta prva Fiatova vozila, ki jih je možno voziti z izključenim motorjem. Zanj pri Fiatu trdijo, da je lahko nedelujoč do 47 odstotkov časa. Če k temu dodamo še podatek o emisijah, so te v obeh modelih za enajst odstotkov nižje. Električni motor izboljša učinkovitost in dinamičnost avtomobila, obenem pa omogoča prižig le s tem motorjem.

»Zdaj lahko svojim kupcem ponudimo obstojno mobilno rešitev s preprosto tehnologijo in dostopno ceno,« je povedal direktor Fiata Olivier Francois in dodal: »Zelo sem ponosen na našo konstanto pri uresničevanju zelene vizije.« Fiat se trdno drži svojih obljub o brezemisijski liniji, ki predstavlja novo obdobje avtomobilske industrije.

Fiat bo do leta 2027 popolnoma električen

»Naša pot do obstojne mobilnosti za vse poteka po načrtih. Kot sem napovedal je naš cilj izid novega modela vsako leto, začenši z letom 2023. Vsak model bo imel električni motor, da bomo lahko do leta 2027 dosegli popolno električnost naše flote,« je končal prvi mož Fiata.

Hibrida Fiat 500X in Tipo bosta na voljo v naslednjih mesecih, ko bo Fiat tudi razkril vse specifikacije in ceno. Njun prihod se najpogosteje omenja s poletnimi časi. Oba naj bi bila na voljo v nekaj različicah.

Hibridni Fiat 500X (galerija)

Hibridni Fiat Tipo (galerija)

 

Prejšnji članek473 novih stanovanj: preverite, kakšna bo najemnina
Naslednji članekNajlepši izbor otroških postelj za male prince in princese
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.