Električni terenec Kia EV9 je napovedal svoj prihod

Kia EV9 je napovedala svoj izid, na voljo bo leta 2023
Kia EV9 je napovedala svoj izid, na voljo bo leta 2023 Photo by on kia

Kia je predstavila svoj prihajajoči električni avto. Novi EV9 bo električni terenec, ki naj bi bil v marsičem podoben Range Roverjem. Vozilo se je že opazilo na evropskih cestah, kjer opravlja svoje testiranje pred izidom naslednje leto. Kia EV9 bo največji evropski model do danes in se bo tako postavil na vrh znamke.

Električni model Kia EV9 bo terenec

Lansko leto je Kia predstavil koncept, ki bo zdaj kmalu postal resničnost oziroma je to že postal. Korejsko podjetje pa nikakor ne cilja na množično proizvodnjo, saj gre za terenskega električarja, ki bo najverjetneje tudi nekoliko dražji. Vse je seveda odvisno od samega avtomobila.

Evropske ceste so opazile kamuflirano vozilo, za katerega se je hitro ugotovilo, da je Kia EV9. Ko so lani predstavili koncept, je ta vključeval nekaj različnih elementov, kot sta vzvratno odpiranje zadnjih vrat in odsotnost B stebrička. To je zdaj prisotno, verjetno pa bo prisotno tudi pri prodajnih model.

Kia EV9 je bila opažena med testno vožnjo, kjer pa je bilo vozilo klasično zakamuflirano
Kia EV9 je bila opažena med testno vožnjo, kjer pa je bilo vozilo klasično zakamuflirano Photo by on kia

Kia EV9 se bohoti z velikostjo, širokim sprednjim delom in horizontalnimi lučmi. Stoji na enaki platformi (Electric Global Modular Platform) E-GMP kot Kia EV6 in dosega 3100 mm medosne razdalje. Ponaša se z 800 voltno električno arhitekturo, ki omogoča približno 350 kW moči. Ali bo na voljo v več različicah se še ne ve.

Kia EV9 prihaja v prvi polovici leta 2023

Kia je že potrdila, da bo električni EV9 na voljo v prvi četrtini leta 2023. Nič pa še ni znanega o ceni, dosegu vožnje in drugih podrobnostih.

Prejšnji članekSerratie, rožnata sluz v kopalnici: Kako se je znebiti?
Naslednji članekProsojni paneli namesto oken? Zakaj pa ne.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.