Električni avtomobili imajo zagotovljeno prihodnost!

Prihodnost je električna, kar še posebej drži za avtomobilsko industrijo. Kljub temu električni avtomobili danes še niso del našega vsakdana. Ovirata jih namreč še dva dejavnika, in sicer njihova maloprodajna cena in doseg z enim polnjenjem akumulatorja.

Kljub temu se proizvajalcem električnih avtomobilov ni treba bati za njihovo prihodnost, vsaj če gre verjeti nedavni raziskavi, ki jo je opravil britanska avtomobilska organizacija Automobile Association med 10 tisoč naključno izbranimi prostovoljci, ki so sicer tudi člani omenjenega združenja.

Omenjena raziskava je pokazala, da si okoli polovica mlajših Britancev želi, da bi v bližnji prihodnosti postali lastnik električnega avtomobila, odstotek med starejšimi vozniki pa je znašal 25 odstotkov. Ker so električni avtomobili še vedno v razvoju se pričakuje, da bodo danes mlajši vozniki v bližnji prihodnosti ustvarili največ povpraševanja po njih. Zato proizvajalcem električnih avtomobilov ni treba skrbeti za njihovo prihodnost.

Kljub temu večina voznikov še vedno verjame v nekaj “mitov” glede električnega avtomobila, saj menijo, da so električni avtomobili dragi, da nimajo zadostne avtonomije, da v Združenem kraljestvu ni dovolj polnilnih postaj in da polnjenje akumulatorja traja predolgo. Tu seveda gre zgolj za »mite«, ki seveda niso resnični. V Združenem kraljestvu število polnilnih postaj raste s povprečno »hitrostjo« 340 polnilnih postaj mesečno, za večino voznikov je njihova avtonomija delovanja precej daljša od tiste, ki jo opravijo dnevno in polnjenje je že relativno hitro. Poleg tega večina voznikov električnih avtomobilov njihova vozila polni doma in čez noč. Zaradi tega smo prepričani, da se bodo poceni, zanesljivi in kakovostni električni avtomobili prodajali kar sami.


Vir: www.racunalniske-novice.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.