Bo Dacia podražila svoje avtomobile?

Prenovitev modelov Dacia
Prenovitev modelov Dacia

Vsi se bojimo dvigovanja cen, četudi za odstotek ali dva. Tak dvig se v avtomobilskem svetu še kako dobro pozna. In v času, ko je vsak cent ključen, je romunska znamka Dacia ponovno pod drobnogledom javnosti. Njihovi modeli Jogger, Sandero in Sandero Stepway so bili posodobljeni z varnostnimi funkcijami, ki jih predpisujejo novi varnostni predpisi Evropske unije. Vprašanje je bilo jasno, ali bodo vozila podražena?

Podražitev modelov Dacia zaradi varnostnih predpisov?

Splošni varnostni predpisi (GSR2) določajo, da morajo vsi avtomobili, ki so naprodaj v EU od 7. julija 2024, vključevati sisteme, vključno z zaznavanje omejitve hitrosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in spremljanje pozornosti voznika. Ker gre za novo implementacijo opreme, ki prinese stroške predelave avtomobila, ki mora vključevati to opremo, se pričakuje dvig stroškov.

Tako je v preteklosti cena narasla modeloma Hyundai i10 in Mazda MX-5, ko so morali urediti določene varnostne komplete. Seveda je bilo istočasno opravljenih še nekaj posodobitev, a ni jasno, če je podjetje to izkoristilo še za dodatne predelave. A vrnimo se k romunskemu nizkocenovnemu ponudniku vozil.

Dacia ostaja Dacia, so povedali pri znamki. V skladu s svojo zavezanostjo k ponudbi cenovno dostopnih avtomobilov so se odločili, da stroškov ne bodo prevalili na kupca. Cena ostaja ista – Sandero se začne pri 13.990 €, Sandero Stepway pri 15.290 € in Jogger pri 18.290 €.

Istanbul, Turkey- August 5 2022: Dacia Sandero is a subcompact car produced jointly by the French manufacturer Renault.
Foto: Emirhan Karamuk iz iStock

Vsak avto bo pridobil fizični gumb My Safety za hiter dostop do nastavitev za pomoč vozniku. Poleg varnostnega kompleta je Sandero pridobil USB-C spredaj, medtem ko je Jogger Hybrid prejel novi 7,0-palčni zabavno-informacijski zaslon na dotik iz naslednje generacije Dusterja SUV. Razširjena je tudi paleta barv, ki so na voljo pri vsakem avtomobilu, pri čemer Sandero Stepway ekskluzivno predstavlja nov odtenek Safari Beige.

Prejšnji članekNajmanj kakovosten avto na svetu po dveh mesecih izgubil 69% vrednosti!
Naslednji članekČe vas piči sršen: to je postopek, ki vam lahko reši življenje
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.