BMW predstavil revolucionaren koncept, ki menja zunanjost

BMW bo predstavil tehnologijo E ink
BMW bo predstavil tehnologijo E ink Foto: on bmw

Tako kot marsikatera znamka se tudi BMW pripravlja na povsem električno linijo svojih vozil. Zdaj so v zanimivem zasuku predstavili tako prihodnost električnih vozil kot serije BMW 3. Konceptno vozilo BMW i Vision Dee je električni avto, ki so ga opisali kot naslednja stopnja interakcije med človekom in strojem.

BMW serija 3 bo dobila nov zagon in podobo

BMW i Vision Dee naj bi v proizvodnjo odšel z letom 2025 kot naslednik, pred kratkim predstavljenega, BMW i3. Ustvarjen je na platformi Neue Klasse, svojo premiero pa je doživel na lasvegaškem Consumer Electronics Showu. Predstavlja širok nabor novih digitalnih funkcij, med njimi projeciranje informacij preko celotno šitine vetrobranskega stekla. Slednja tehnologija je nekaj, kar je BMW potrdil za modele, ki bodo sloneli na platformi Neue Klasse. Kot so že večkrat omenili, je cilj te tehnologije še dodatna vez med voznikom in vozilom. Mešanica digitalne in virtualne vožnje je že skoraj tukaj.

BMW i Vision Dee je prihodnost nemške znamke
BMW i Vision Dee je prihodnost nemške znamke Foto: on bmw

Konceptno vozilo, katerega ime je kratica za Digital Emotional Experience, je predstavil tudi novo različico zunanjosti. Tudi pri tej spremembi je BMW že napovedal uporabo pri večini prihajajočih modelov.

Koncept BMW i Vision Dee je napoved prihodnosti

»Z modelom BMW i Vision Dee predstavljamo, kaj vse je mogoče. Tako lahko izkoristimo celoten potencial digitalizacije in vozilo spremenimo v pametnega sopotnika,« je povedal Oliver Zipse, generalni direktor BMW-ja. »To je prihodnost avtomobilske industrije in podjetja BMW – združitev virtualne izkušnje in vožnje,« je še dodal.

Koncept BMW i Vision Dee
Koncept BMW i Vision Dee Foto: on bmw

Več kot videz pa o modelu še ni znanega. Čeprav naj bi bil po velikosti podoben modelom v tretji seriji, je to tudi vse, kar je znanega. Razen ene stvari, ki bi znala navdušiti marsikoga ali pa ga povsem odvrniti od prihodnosti modelov BMW. To je E ink. Gre za tehnologijo, ki jo bo BMW počasi dodajal svojim vozilom. E-ink dovoljuje oziroma omogoča, da zunanjost vozila spreminja barvo in vzorce.

Digital World Premiere: BMW i Vision Dee – your ultimate companion.

VIRbmw
Prejšnji članekVarčevanje: Kako smiselna je metoda »The 5 Jar Method«?
Naslednji članekSDČ – Podlaga za vzpostavitev stalne sheme skrajšanega delovnega časa (sdč)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.