BMW i3 – zeleni in dizajnerski avto leta

Na avto sejmu v New Yorku so tudi letos podeljevali nagrade za avto leta. BMW i3 električni avtomobil je dobil nagrado za ekološki avtomobil leta in za dizajn leta.

BMW i3 je tako premagal Iscrpiti Audi A3 in Volkswagen XL1 v kategoriji zelenih avtomobilih, ter Mazdo 3 in Mercedes-Benz C v kategoriji dizajna.


“Naslov zeleni avto leta je velika čast. Od proizvodnega procesa dalje je BMW i3 resnično trajnostno vozilo, ki je nastalo z namenom zadovoljiti mestne potrebe 21. stoletja,” je povedal dr. Ian Robertson, član uprave BMW AG.


Sodniki so priznanje za ekološki avtomobil leta utemeljili z: “BMW i3 predstavlja radikalni pogled na izdelavo in pogonsko moč električnih avtomobilov. BMW i3 je vrhunski primerek čistega ekološkega avtomobila, zasnovanega za potrebe novega meščanstva.” BMW i3 je prvo vozilo iz BMW-jevega novega oddelka za električne avtomobile. Cena primerka je slabih 30.000 evrov (ali 41.350 dolarjev) za osnovno različico in skoraj 33.000 evrov (oziroma 45.200 dolarjev) za bolje opremljen model.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.