Azijski terenec Wey 80 prihaja k nam

Wey 80 je terenec s sedmimi sedeži, ki prihaja v Evropo
Wey 80 je terenec s sedmimi sedeži, ki prihaja v Evropo Foto: on wey

Novi terenec na evropskih tleh, ki bi znal požeti kar nekaj pozornosti in navdušenja. Kitajski proizvajalec avtomobilov Wey bo s svojim modelom Wey 80 prispel tudi na evropska tla. Sedem sedežev v terenskem priključnem hibridu bi znalo biti dovolj za dvig na lestvicah prodaje, a je to odvisno od marsikaterega drugega dejavnika.

Kitajski Wey 80 prihaja v Evropo po najvišja mesta

Wey 80 je terenec s sedmimi sedeži, ki bo na Kitajskem na voljo v prvi polovici prihajajočega leta, v tujino in v Evropo pa se bo namenil s koncem leta 2023. Temelj vozila je platforma LEMON, ki jo je ustvarilo podjetje Great Wall Motor – Haval H6 SUV je med tistimi, ki jo uporablja.

5105 mm dolžine in 3050 mm medosne razdalje je daleč največje vozilo podjetja, ki je bilo ustanovljeno leta 2016. Kot so razkrile fotografije modelov ob prijavi vozila za prodajo v tujini se bo sprednji del razlikoval od modela do modela.

Moč bo terenec črpal iz pogonskega sklopa PHEV DHT, ki ga bo zaganjal 1,5-litrski 4 cilindrični bencinar skupaj z električnim motorjem. V Havalu H6, ki smo ga že omenili, ta kombinacija doseže 325 konjskih moči. Električni doseg vozila bo približno 200 kilometrov za kar bo poskrbela 34 kW litij-ionska baterija. Baterijo je moč polniti preko bencinskega motorja ali preko zunanjega polnilca. Skupaj lahko Wey 80 doseže skoraj 1200 kilometrov z enim polnjenjem.

Wey prihaja v Evropo z več modeli

Podjetji Wey in Great Wall Motors sta že večkrat izrazili željo po prihodu na evropsko tržišče, kar se bo zdaj več kot očitno tudi uresničilo. Nenazadnje sta to že skoraj potrdili tudi na moto-šovu v Munchenu.

Med modeli, ki naj bi prišli v Evropo in morda tudi k nam, je tudi Wey Coffee 01. Gre za zelo podoben model 80-ki, kar nam lahko razkrije marsikaj zanimivega.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članek5 prednosti vroče čokolade
Naslednji članekKako enostavno očistiti ogledala
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.