Avtoplin dostopen že na 70 Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji

Skupno število bencinskih servisov, ki so del široko razvejane maloprodajne mreže Petrola in imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskima servisoma v Kranju (Staneta Žagarja 65) in na Ravnah na Koroškem povzpelo že na število 70. V začetku avgusta se jim bo pridružil še bencinski servis v Štalonih. Avtoplin je tako mogoče natočiti že na 164 Petrolovih bencinskih servisih doma in v tujini, od tega na 70 v Sloveniji, 59 na Hrvaškem, na 7 v Črni gori, na 10 v Bosni in Hercegovini, na 8 v Srbiji in na 8 na Kosovu.

Avtoplin si lahko uporabniki zdaj natočijo ob celotnem avtocestnem križu, vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah ter tudi že na lokalnih bencinskih servisih. S ponudbo avtoplina v družbi Petrol širimo ponudbo pogonskih goriv in s tem postavljamo temelje za zniževanje emisij v okolje, avtoplin je namreč okolju prijazno gorivo.

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Zaradi izjemne ekonomike ter zelo ugodnih okoljskih lastnosti danes predstavlja eno najbolj razširjenih alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva, skoraj prepolovijo. Razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina trenutno znaša 71 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je skoraj 50 % ugodnejši od bencina. Poleg znatnega znižanja stroškov goriva, uporaba avtoplina za uporabnika prinaša še druge prednosti:

  • kratek rok amortizacije – povrnitve investicije,
  • doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo (ob uporabi plina in bencina),
  • enostavna uporaba – avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom,
  • popolnejše izgorevanje zmesi “plin-zrak” ter posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,
  • tišje delovanje motorja,
  • podaljšanje življenjske dobe motorja.

Več o uporabi avtoplina in seznam bencinskih servisov z avtoplinom je na voljo tudi na spletnem naslovu: www.petrol.si/avtoplin

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.