Nepovratne finančne spodbude občanom za električna vozila

Na spletni strani Eko sklada najdete javni poziv za sofinanciranje nakupa električnega vozila za občane.
Predmet javnega poziva so nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe nakupa okolju prijaznejših električnih vozil, ki vključujejo nova (serijsko proizvedena) električna vozila in nova priključna hibridna vozila ali nova vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega za udeležbo v cestnem prometu, in sicer za vožnjo po prometnem pasu, ki bodo prvič po proizvodnji registrirana v Republiki Sloveniji, ter spadajo v eno izmed kategorij cestnih vozil, ki so navedene v 2. točki tega javnega poziva.

Vloga mora biti vložena pred nakupom novega (serijsko proizvedenega) vozila.

Predmet javnega poziva so obenem tudi nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe predelave vozil za cestni promet, registriranih v Republiki Sloveniji, in sicer za vožnjo po prometnem pasu, ki bodo predelana na način, da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim agregatom na elektriko, in za nove naložbe prvega nakupa na ta način predelanega vozila. Vloga mora biti vložena pred predelavo vozila oziroma pred prvim nakupom predelanega vozila. 

Nepovratne finančne spodbude se ne dodeljujejo za naložbe, ki vključujejo dobavo in vgradnjo prototipne in rabljene opreme oziroma naprav.  

Vozilo mora najmanj tri (3) leta po sklenitvi pogodbe o dodelitvi spodbude ostati v lasti ali zakupu vlagatelja. 

Višina sredstev po javnem pozivu znaša 200.000 EUR, zato preverite, ali je še ostalo kaj sredstev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.