Avtonomno električno vozilo za dostavo nakazuje prihodnost

REE Leopard je koncep izraelskega podjetja
REE Leopard je koncep izraelskega podjetja

Izraelsko start-up podjetje REE je razkrilo svoj koncept električnega dostavnega vozila z avtomatskim pilotom. Koncept poimenovan Leopard je namenjen dostavnim službam, tehnološkim podjetjem in internetnim storitvam. Čeprav gre za izraelsko podjetje, ima bazo tudi v Veliki Britaniji, kjer je vlada podjetju namenila več kot dvanajst milijonov dolarjev za nadaljnjo ustvarjanje in raziskave.

Električno avtonomno vozilo za dostavo

FEE je podjetje, ki je bilo ustanovljeno v Tel Avivu, a ima bazo tudi v Veliki Britaniji. Natančneje se britanska baza nahaja v MIRA tehnološkem parku v mestu Warwickshire. Zagotovilo si je sredstva v višini 12,5 milijonov funtov s strani britanske vlade, obenem pa podpisalo sodelovanje z ameriškim podjetjem, ki se ukvarja z izdelavo avtomobilskih trupov.

»Koncept prikazuje le enega izmed dizajnov naše nove tehnologije. Gre za odgovor na strateško vprašanje o tem, kako omogočiti brez-emisijsko dostavo v zadnjih korakih. To je aspekt, ki ima v industriji in vožnji velik potencial,« je povedal direktor in ustanovitelj podjetja REE Daniel Barel.

»Avtonomna in električna vozila, ki jih poganja REE ponujajo neomejeno učinkovitost in najnižje stroške v kombinaciji s fleksibilnostjo, ko je govora o vozilih katerih koli dimenzij. Tu smo, da prehod na ogljično nevtralno industrijo realiziramo čim hitreje,« je še dodal Barel.

Platforma REE, ki jim je prinesla več deset milijonov sredstev
Platforma REE, ki jim je prinesla več deset milijonov sredstev

REE Leopard in njegove specifikacije

Koncept Leopard meri 340 centimetrov v dolžino in 140 centimetrov v širino. Kljub tem dimenzijam pa lahko stranke kupijo tudi preostale dimenzije, saj FEE ponuja razpon vse od 290 do 350 centimetrov dolžine, 120 do 180 centimetrov širine ter 140 do 220 centimetrov višine.

Avtonomni koncept tehta približno dve toni, ima pogon na sprednji ali zadnji kolesi. Slednje omogoča 50 kWh baterija, ki vozilu pomaga do hitrosti 96 kilometrov na uro, kar je tudi maksimum vozila. Zaradi prostornosti Leoparda je možno vanj zložiti do 750 kilogramov tovora, saj je vozilo namenjeno izključno dostavnim opravilom.

Prejšnji članekToplina, ki obarva dom
Naslednji članekUstvarite si pisarno v udobju zimskega vrta!
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.