Audi prikazal koncept Activesphere, ki prihaja naslednje leto

Audi Activesphere je koncept, ki bo predstavljen leta 2023
Audi Activesphere je koncept, ki bo predstavljen leta 2023 Photo by on audi

Audi je predstavil koncept svojega križanca Activesphere, ki se ponaša z električnim pogonom in visoko zmogljivo avtonomno vožnjo. Ustvarjen je za vožnjo po cestah in stran od njih, svojo premiero pa naj bi doživel v začetku naslednjega leta. Audijev crossover koncept naj bi za svoje uporabnike pomenil še bolj aktivno življenje, kot ga imajo sicer.

Audi Activesphere je četrti v liniji Sphere

Audi Activesphere je najnovejša pridobitev nemškega giganta v liniji konceptov nove generacije. Prvotno je bila linija ustvarjena za tri avtomobile – Skysphere, Urbansphere in Grandsphere. Najnovejši Activesphere si bo najverjetneje platformo PPE delil s slednjima na seznamu. Fotografija koncepta prikazuje dvignjeno podvozje in široke pnevmatike, na katerih je postavljena dinamična in ostra podoba. Določeni dizajni tako nakazujejo na off-road zmogljivosti Audijevega križanca.

Nemški avtomobilski gigant je skrivnosten s prihajajočim križancem in preostalimi avtomobili v liniji Sphere. Vsi štirje koncepti so za zdaj napolnjeni z napredno tehnologijo, avtonomno vožnjo in kreativnimi odgovori za praktičnost, obstojnost in relaksacijo.

Audijevi koncepti so raznoliki, avtonomni in sodobni

Audi je za svoje koncepte predstavil raznolike tehnologije baterij. Urbansphere bo največji avtomobil znamke do danes, ponaša pa se z 120 kWh baterijo in več kot 750 kilometri dosega. Skysphere še ni razkril svoje baterije, a bila naj bi zmogljivejša od 80 kWh in 500 kilometrov dosega. Enako je s pogoni omenjenih konceptov, ki se nahajajo vse med 400 in 720 konjskimi močmi.

Audi Activesphere bo javnosti predstavljen na začetku leta 2023. Preostali trije koncepti – Skysphere, Grandsphere in Urbansphere – pa bodo predstavljeni še letos.

Audi koncepti Skysphere, Grandsphere in Urbansphere - od leve proti desni
Audi koncepti Skysphere, Grandsphere in Urbansphere – od leve proti desni Photo by on audi
VIRAudi
Prejšnji članekČetrti dan sejma AGRA posvečen kmetijsko Gozdarski zbornici Slovenije, sadjarjem ter vinogradnikom in vinarjem
Naslednji članekKako urediti sobo za šolarja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.