Zidna plesen – nikoli več!

V ponudbi materialov za obdelavo notranjih površin družba Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. z blagovno znamko Weber ponuja inovativno rešitev TERMOŠČIT, ki je v osnovi namenjen odpravi in preprečevanju nastanka zidne plesni na notranjih površinah.

Pogoj za razvoj plesni je stalna prisotnost vlage in hranilnih snovi. Takšni pogoji nastajajo v slabo izoliranih in nezadostno prezračevanih prostorih s povišano vlago kot so kopalnice, pralnice in kuhinje ali na slabo izoliranih stenah in ob toplotnih mostovih. Na teh površinah, ki so hladnej­še od zraka v prostoru, neizbežno prihaja do kondenzacije vlage s čimer se ustvarjajo pogoji za razvoj zidne plesni.

 

Kaj je sistem TERMO-ŠČIT?

Sistem tvorijo materiali in postopki za pripravo, izravnavo in premaz notranjih zidov. Komponente sistema so: sredstvo za uni­čevanje zidne plesni AlgiClean, toplotnoizolacijska izravnalna masa Termoglet intoplotnoizolacijski premaz Termoščit. Toplotnoizolacijski premazi imajo sposobnost prevzemanja odvečne vlage v zraku in zagotavljajo dvig površinske temperature zidnih površin. Posledično se zmanjša ali v celoti odpravi kondenzacija zračne vlage oz. pojav zidne plesni.

 

Učinkovito proti zidni plesni

Na površinah, ki so hladnej­še od zraka v prostoru, prihaja do kondenzacije vlage in s tem do razvoja zidne plesni. Toplotnoizolacijska izravnalna masa Termoglet in toplotnoizolacijski premaz Termoščit dvigneta površinsko temperaturo zidu, zaradi česar se zmanjša ali odpravi kondenzacija zračne vlage in s tem glavni pogoj za nastanek zidne plesni.

 

Zaščiti in polepša vaš dom

S sistemom TERMO-ŠČIT zaključno obdelamo notranje stenske in stropne površine, podobno kot z običajnimi izravnalnimi masami in barvnimi premazi. Premaz Termoščit se lahko poljubno niansira z ustreznimi pigmenti in nanaša v različnih strukturah (od gladke do reliefne), običajno v dveh slojih z valjem ali čopičem. Zaradi steklokeramičnih kroglic v premazu, pa je le-ta tudi odpornejši na drgnjenje in mehansko obrabo, zato se uporaba priporo­ ča v vseh prostorih. Nepogrešljiv pa je na stenah, ki so slabše izolirane in vlažne ali že napadene s plesnijo.

 

Zagotavlja prihranek energije

Ključna sestavina izravnalne mase Termoglet in premaza Termoščit so drobne votle steklene kroglice, ki delujejo kot toplotni izolatorji. Meritve, predvsem pa izkušnje uporabnikov, so pokazale, da se z izravnavo in s premazom sten in stropov s sistemom TERMO-ŠČIT v prostoru lahko zagotovi znaten prihranek energije, tudi do 10 %. Prihranek je odvisen od znižanja temperaturnega nivoja zraka v prostoru, ki ga omogočata manjša temperaturna razlika med tlemi in stropom in višja površinska temperatura sten.

 

Ustvarja ugodno bivalno klimo

Stene, obdelane s sistemom TERMO-ŠČIT, zmanjšajo gibanje hladnega zraka ob steni navzdol, s čimer se odpravi zelo moteč občutek “stalnega prepiha”. Tople stene oddajajo toploto tudi v obliki sevanja. S sistemom TERMO-ŠČIT obdelane stene zadržijo sposobnost uravnavanja vlage v prostoru. Vse troje pa zagotavlja bolj zdravo in prijetnejše bivanje v prostoru. 

 

DEMIT AlgiClean

Je sredstvo za preprečevanje in uničevanje zidne plesni, ki učinkovito uničuje zidno plesen. Je enostaven za nana­šanje in deluje takoj. AlgiClean uničuje plesen na različnih površinah: na stenah, zidovih, fasadah, vlažnih površinah in fugah med ploščicami v kopalnici, kuhinji, shrambi in kleti. Na površine, kontaminirane s plesnijo s čopičem ali razpršilko nanesete sredstvo AlgiClean ter počakate, da se površina posuši. Sredstvo prične učinkovati takoj po nanosu na površino. Po potrebi lahko postopek ponovite. Zaradi vonja po kloru svetujemo, da sredstvo nana­šate na površino in sušite v dobro zračenem prostoru.

 

DEMIT Termoglet [int]

Je toplotnoizolacijska izravnalna masa za izravnavo zidov na katere se nanese premaz DEMIT Termoščit. Termoglet [int] je že pripravljena, kemično nevtralna, bela pastozna izravnalna masa. Zaradi vsebnosti steklokeramičnih kroglic, ki delujejo kot izolatorji, lahko maso le izjemoma redčite z vodo, do 5 %. Maso pred uporabo dobro premešajte z nizkimi obrati mešala. Nanašate jo lahko le na čiste, suhe in razmaščene stenske površine in na čvrste stare premaze v dveh slojih z zidarsko gladilko. Minimalna poraba, ki zagotavlja pričakovan toplotnoizolacijski učinek premaza znaša 0,5 kg/m2. Končni sloj pobrusite.

 

DEMIT Termoščit [int]

Je toplotnoizolacijska barva, ki uravnava temperaturo in vlago v prostoru, preprečuje nastanek zidne plesni in zagotavlja prihranek energije. Nana­ša se na suho podlago, predhodno izravnano z izravnalno maso Termoglet [int]. Nanašate ga v dveh slojih (poraba ca. 0,3 kg/m2) s čopičem ali valjem. Premaz je možno predhodno poljubno niansirati z ustreznimi pigmenti za notranje barve. Prednosti pravilno izvedenega toplotnoizolacijskega sistema TERMO-ŠČIT so očitne in raznovrstne, zato se uporaba priporoča v vseh prostorih. Nepogrešljiv pa je na stenah, ki so slabše izolirane in vlažne ali že napadene s plesnijo.

Zahtevaj ponudbe

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.