JUBHOME – nov ponudnik na trgu individualnih hiš

JUBHome je nov slovenski ponudnik na trgu gradnje družinskih hiš. Pod okriljem več kot 140 letne JUB-ove tradicije so razvili povsem lasten, tehnološko dovršen sistem masivne gradnje s toplotnoizolativnimi oblikovniki, v svetu bolj poznanimi pod kratico ICF (Insulated Concrete Form). Gre za toplotno izjemno izolativno, masivno armiranobetonsko gradnjo, katero odlikujejo hitra izvedba z minimalnimi toplotnimi mostovi, visoka zrakotesnost ter tanek nosilni del stene, debel zgolj 15 cm. V preteklem letu so za sistem izoliranja temeljne plošče JUBHome BASE pridobili prestižni certifikat Passivhaus inštituta iz Nemčije. V letošnjem letu bodo certifikat dopolnili še s preostalima sistemoma JUBHome WALL za stensko in JUBHome ROOF za strešno konstrukcijo.

Hiše JUBHome

V novem katalogu hiš so sodelovali s priznanimi in mladimi slovenskimi arhitekturnimi biroji: Ravnikar Potokar arhitekturni biro, KošorokGartner arhitekti, 2amv in Studio Agregat. Vodilo pri snovanju hiš je bila raznolika in kvalitetna arhitektura, funkcionalnost s čim višjo prilagodljivostjo ter energijska učinkovitost. Tako zasnovane hiše so že sedaj prilagojene energetskim standardom, ki jih predvideva prenovljena Evropska direktiva o energetski učinkovitosti stavb (EPBD 2010/31/EU) in bodo predvidoma v veljavo stopili leta 2020. Z uporabo ustrezno velike sončne elektrarne na strehi taka hiša postane plus energijska, kar pomeni, da proizvede več energije kot je porabi. Tako proizvedena električna energija se uporablja za obratovanje sistemov in naprav v stavbi kot so toplotna črpalka, razsvetljava in gospodinjski aparati. Presežek proizvedene energije se lahko uporablja za polnjenje baterij električnega avtomobila ali se oddaja v javno energetsko omrežje.

V katalogu najdemo od majhnih, pritličnih hiš klasičnega videza, prek racionalno zasnovanih enodružinskih hiš do moderno oblikovanih razkošnih vil in dvostanovanjskih objektov. Povsem svojstvena je njihova linija majhnih pritličnih hiš Minimis, ki predstavlja hiše namenjene drugačnim, zlasti z materialnimi dobrinami neobremenjenim ljudem. Linija hiš Minimis na zelo optimalno organiziranem prostoru nudi vse bistveno za kvalitetno in udobno bivanje.

Večinski delež v njihovi prodaji predstavljajo povsem individualno zasnovane hiše, saj se v JUBHome zavedajo, da tipska hiša ni univerzalna rešitev, temveč pripomoček, ki investitorja privede do poglobljenega premisleka o vsebini, funkcionalnosti in videzu želene hiše. Svojim strankam nudijo celovito storitev izvedbe hiše na ključ s standardno vključeno izvedbo temeljne plošče s toplotno in hidroizolacijo. Strokovnjaki v podjetju so vam na voljo za storitve projektiranja z uporabo BIM tehnologij (Building Information Modeling), svetovanja, izvedbo energijskih analiz ter pripravo vsega potrebnega za pridobitev subvencij EKO Sklada.

Več informacij na http://jubhome.eu/hise/

Preprosto do hiše v nekaj korakih. JUBHome sistemi za masivne energijsko varčne hiše.
jubhome.eu | info@jubhome.eu | 01 588 41 83 | Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani

Prejšnji članekMinistrstvo pridobilo 1,7 mio evrov nepovratnih evropskih sredstev ELENA za energetsko prenovo javnih stavb
Naslednji članekZidna plesen – nikoli več!

Preprosto do hiše v nekaj korakih. JUBHome sistemi za masivne energijsko varčne hiše.
jubhome.eu | info@jubhome.eu | 01 588 41 83 | Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.