Združeno kraljestvo podira rekorde pri pridobivanju energije iz obnovljivih virov

Oddelek za energijo in klimatske spremembe Združenega kraljestva poroča, da je država dosegla nov rekord pri pridobivanju energije iz obnovljivih virov. V letu 2013 je država pridobila kar 15,5 odstotkov energije iz obnovljivih virov – to je 5,8 odstotkov več kot prejšnje leto.

Združeno kaljestvo pridobiva okoli 48 odstotkov celotne obnovljive energije iz vetrnih elektrarn. Kapacitete vetrnih elektrarn ob obali so v letu 2013 povečali za kar 70 odstotkov, vetrnih elektrarn na morju pa za 51 odstotkov.

Maf Smith, področni vodja Oddelka za energijo, je povedal: “Dejstvo, da smo naredili tak napredek na področju obnovljive energije in da smo že drugič podrli rekord pri pridobivanju obnovljive energije dokazuje, da smo na pravi poti. Naš cilj je čim večji del energije pridobiti iz čistih in obnovljivih virov.”

Vedno večji poudarek se daje tudi na sončno energijo, hidroenergijo ter biološke vire, kot so odpadna hrana, živalska biomasa in odpadne vode. S stalnim naraščanjem obnovljivih virov energije Velika Britanija dokazuje, da misli resno zmanjšati škodljive emisije in s tem obvarovati okolje in kvaliteto življenja prebivalcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.