Zakaj izolirati fasado?

Toplotne izgube skozi zunanje stene predstavljajo tudi do 40 % vseh toplotnih izgub stavbe, zato je pomen pravilne izolacije fasade toliko večji. Oblecite jo v kameno volno KNAUF INSULATION. S tem ji boste zagotovili odlično toplotno, zvočno in požarno izolacijo in kar je najpomembneje – vaša hiša bo »dihala«.

Pri KNAUF INSULATION nudijo različne tipe izolacijskih plošč. Kameno volno KNAUF INSULATION lahko uporabite pri izoliranju tankoslojnih kontaktnih fasad, pri prezračevanih fasadah pa lahko uporabimo tudi stekleno volno Knauf Insulation.


Zakaj izolirati fasado?

Dejanski učinek uporabe toplotno-izolacijskih materialov je najlepše razviden iz prikaza primerjave rabe goriva, potrebnega za ogrevanje neizolirane in ustrezno izolirane hiše v eni ogrevalni sezoni. Letna poraba goriva je sledeča (glej graf). Razvidno je, da je letni prihranek goriva z uporabo topotnoizolacijskega materiala KNAUF INSULATION lahko tudi do 2500 l kurilnega olja. Letna poraba goriva za neizolirano in izolirano hišo.

*primer prikazuje objekt tlorisne dimenzije 10×10 m v dveh etažah, ki ga enkrat obravnavamo kot neizoliran objekt, drugič pa kot objekt z ustrezno izvedeno izolacijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.