Sponzorirano

Vodilni slovenski nepremičninski portal se je prodal

Ljubljana, stavbe
Sponzorirano

Nepremičninski spletni portal nepremicnine.net deluje že od leta 1999, danes pa je vodilni v Sloveniji in tudi ena najbolj obiskanih spletnih strani v državi. Vsak mesec ga obišče okoli 800.000 obiskovalcev. 60-odstotni lastniški delež podjetja je prevzelo podjetje Real Web, ki ima v lasti vodilne nepremičninske portale v več evropskih državah. Preostali delež bodo ohranili njegovi ustanovitelji. Vrednosti posla v podjetjih ne razkrivajo.

Prevzem portala Nepremicnine.net krepi prisotnost mednarodne skupine Indomio, ki sodi pod okrilje podjetja Real Web, v Evropi. Skupina vključuje tudi največji nepremičninski medij v Italiji Immobiliare.it in največji nepremičninski medij v Grčiji Spitogatos.gr.

Soustanovitelj in izvršni direktor Nepremicnine.net Primož Jazbec je za spletni portal Siol dejal, da jim sodelovanje s skupino Indomio pomeni strateško priložnost, saj jim zagotavlja pomembno tehnološko znanje za razvoj poslovanja. »To zagotavlja tudi dolgoročno rast kot rezultat najmočnejšega pozicioniranja v preostalih državah EU,« je dodal.

Soustanovitelj portala Immobiliare.it Silvio Pagliani je dejal, da Jazbeca in Aleša Ravnikarja, soustanovitelja portala, poznajo že nekaj let in so navdušeni nad začetkom sodelovanja z njima. »To sodelovanje nam omogoča, da še naprej gradimo vodilno nepremičninsko platformo v več državah Evrope,« je izpostavil.

Po besedah soustanovitelja in izvršnega direktorja Spitogatos.gr Dimitris Melachroinos bo skupna blagovna znamka zahvaljujoč skupni tehnologiji še bolj prepoznavna. Združevanje nepremičninskih portalov je v zadnjih letih pogosto, saj podjetja izkoriščajo prednosti skupne tehnologije in združevanja nepremičninskih podatkovnih baz.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version