Vodilni slovenski nepremičninski portal se je prodal

Nepremičninski spletni portal nepremicnine.net deluje že od leta 1999, danes pa je vodilni v Sloveniji in tudi ena najbolj obiskanih spletnih strani v državi. Vsak mesec ga obišče okoli 800.000 obiskovalcev. 60-odstotni lastniški delež podjetja je prevzelo podjetje Real Web, ki ima v lasti vodilne nepremičninske portale v več evropskih državah. Preostali delež bodo ohranili njegovi ustanovitelji. Vrednosti posla v podjetjih ne razkrivajo.

Prevzem portala Nepremicnine.net krepi prisotnost mednarodne skupine Indomio, ki sodi pod okrilje podjetja Real Web, v Evropi. Skupina vključuje tudi največji nepremičninski medij v Italiji Immobiliare.it in največji nepremičninski medij v Grčiji Spitogatos.gr.

Soustanovitelj in izvršni direktor Nepremicnine.net Primož Jazbec je za spletni portal Siol dejal, da jim sodelovanje s skupino Indomio pomeni strateško priložnost, saj jim zagotavlja pomembno tehnološko znanje za razvoj poslovanja. »To zagotavlja tudi dolgoročno rast kot rezultat najmočnejšega pozicioniranja v preostalih državah EU,« je dodal.

Soustanovitelj portala Immobiliare.it Silvio Pagliani je dejal, da Jazbeca in Aleša Ravnikarja, soustanovitelja portala, poznajo že nekaj let in so navdušeni nad začetkom sodelovanja z njima. »To sodelovanje nam omogoča, da še naprej gradimo vodilno nepremičninsko platformo v več državah Evrope,« je izpostavil.

Po besedah soustanovitelja in izvršnega direktorja Spitogatos.gr Dimitris Melachroinos bo skupna blagovna znamka zahvaljujoč skupni tehnologiji še bolj prepoznavna. Združevanje nepremičninskih portalov je v zadnjih letih pogosto, saj podjetja izkoriščajo prednosti skupne tehnologije in združevanja nepremičninskih podatkovnih baz.

Maja Markovič

Novinarka

VIRSTA krog
Prejšnji članek5 načinov, kako vam zimski vrt izboljša življenje med korono
Naslednji članek12 načinov za zmanjšanje nevarnega zvočnega onesnaževanja okoli nas
Maja Markovič

Novinarka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.