V ZDA vsake 2,5 minuti postavijo novo sončno elektrarno

Leto 2014 je bilo rekordno za solarno industrijo energije po vsem svetu. In ZDA so na tem trgu eden ključnih igralcev, saj nameščajo sončne elektrarne po celi državi hitreje kot kdajkoli prej. Novi podatki GTM Research centra pravijo, da se v ZDA postavili novo sončno elektrarno vsake 2,5 minuti. V primerjavi z letom 2004, ko se je postavilo novo sončno elektrarno vsake dve uri, je to kar velik preskok.


Taka rast sončnih elektrarn je rezultat investicij v višini 15 milijard dolarjev, oziroma 11,8 milijard evrov, v stanovanjski sektor in energijsko oskrbo. V zadnjih treh letih naj bi se količina sončnih elektrarn v ZDA povečala za kar štirikrat. Do konca leta 2014 so imele ZDA že približno 578.000 posameznih sončnih elektrarn na strehah hiš, parkiriščih, industrijskih stavbah, puščavah in poljih. S konstantno rastjo pa bi ZDA v letu 2015 lahko dosegle 900.000 inštalacij sončnih elektrarn po celi državi.


Vsekakor je lepo videt, da se ena največjih onesnaževalk na svetu zaveda pomembnosti varovanja okolja in konstantno gradi na obnovljivih virih energije.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.