V Madridu električna kolesa namesto javnega prevoza

V Madridu so začeli z novim programom spodbujanja vožnje z električnimi kolesi. Tako si lahko v Madridu sposodite električno kolo za vožnjo po mestu in ga nato odložite na drugi polnilni postaji, kjer se električno kolo ponovno napolni.

Program se imenuje BiciMad in se zgleduje po podobnih programih, ki že potekajo v Barceloni, Londonu in Parizu, kjer se prebivalci vsakodnevno vozijo na delo z električnimi avtomobili ali električnimi kolesi. Program bo vključeval 1.500 koles na 120 lokacijah po vsem mestu.

Špansko podjetje BonoPark, ki gradi stojala za kolesa, poroča, da je namestitev koles stala okoli 35 milijonov dolarjev (skoraj 26 milijonov evrov). Ljudje pa se bodo lahko vozili po dobrih 50 kilometrih kolesarskih stez na ulicah Madrida. 

Vsako kolo bo opremljeno z majhnim motorjem, ki bo pomagal poganjati kolo, tako da daljše razdalje v službo in klanci ne bodo več problem. O stroških najema električnih koles še niso govorili, s programom pa bodo začeli 1. maja. Vsekakor doba novica za tiste, ki se ne želijo več voziti v službo z avtomobilom po prometnih madridskih cestah.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.