Trajna odprava zidne plesni in odlična toplotna izolacija – v enem!

Imate težave z zidno plesnijo in kondenzno vlago v stanovanju? Želite svoj dom zaščititi pred toplotnimi izgubami in obenem zmanjšati stroške ogrevanja? Iščete notranjo toplotno izolacijo iz naravnega materiala, ki je za zdravje povsem neškodljiva? Rešitev: izolacijske plošče iz kalcijevega silikata!

Klima plošče so notranja toplotna in ognjevarna izolacija iz kalcijevega silikata (krede), ki trajno ščiti pred zidno plesnijo in kondenzno vlago v stanovanju. Z oblogo s klima ploščami iz kalcijevega silikata plesen izgine in se ne pojavi več!

Učinkovitost klima plošč Promatect MC potrjujejo:

  • vse zadovoljne stranke,
  • več kot 10 letne izkušnje z uspešno sanacijo zidne plesni v Sloveniji,
  • več kot 20 let preizkušanja materiala v Nemčiji in drugod po tujini.

 

Izolacijske plošče Promatect MC zaradi svojih izjemnih izolativnih lastnosti:

  • iz zgradbe, preprečujejo uhajanje toplotne energije,
  • bistveno znižajo stroške ogrevanja,
  • spadajo v najvišji možni razred negorljivosti A1,
  • preprečujejo nastanek kondenza in posledično tudi zidno plesen.

Pri sanacija s sistemom Promatect MC uporabljamo klima plošče izdelane iz povsem naravnega materiala – kalcijevega silikata oz. krede. S klima ploščami trajno saniramo kondenzno vlago in zidno plesen, ki nastane zaradi toplotnih mostov, zamenjave oken, nezadostne toplotne izolacije sten …

Imate težave s kapilarno vlago?

S posebnimi ploščami Promatect MC PLUS lahko rešujemo tudi lažje oblike kapilarne vlage v stanovanju, kadar ni mogoče uporabiti drugega načina sanacije.

Te plošče imajo zaradi posebnega premaza dodatno impregnacijo, ki ne prepušča solitrov (solnih kristalov) na površino stene. Hujše oblike kapilarne vlage uspešno saniramo z injektiranjem in popravilom hidroizolacije.

Certifikat o neškodljivosti za zdravje

Pri stenah, kjer je prisotna zidna plesen ali izločeni solitri z odstopanjem materiala, pomislimo najprej na estetski videz. Le malo ljudi pa se zaveda škodljivosti vlažnih sten in zidne plesni za zdravje.

Zidne plesni oddajajo veliko spor, ki jih z vdihavanjem zraka absorbira človeški ogranizem. Posledice so nastanki astme, alergije in drugih obolenj, ki vplivajo na delovanje človeškega organizma.

Zdravstveno neoporečnost plošč Promatect MC je preveril in potrdil nemški Inštitut za gradbeno biologijo iz Rosenheima. Več o tem, kako nastane zidna plesen na povezavi.

Kako klima plošče preprečijo zidno plesen?

Princip delovanja klima plošč Promatect MC je zelo enostaven in učinkovit. Zaradi odlične toplotne izolativnosti, poroznosti, higroskopičnosti in alkalnosti plošče preprečujejo nastajanje zidne plesni v stanovanju, obenem pa tudi ni več hladnega sevanja sten.

Enostavna in hitra montaža

Plošče iz kalcijevega silikata omogočajo enostavno in hitro montažone glede na letni čas, ki jo lahko obvlada vsak domači mojster. Polaganje klima plošč ne potrebuje dolgotrajnega sušenja, kot je to potrebno pri mokrih postopkih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.