Svetleča, obnovljiva fasada krasi hišo s sončno elektrarno v Amsterdamu

Odstranimo opeko in malto, kar je osnova za tradicionalno fasado v Amsterdamu. Nova hiša v mestu ima s fasado, ki zlato sveti v soncu še vedno dovolj tradicionalen izgled, hkrati pa je sodobna obnovljiva. Arhitekt je hišo oblikoval za družino, ki je okoljsko osveščena in ima tako sedaj nameščeno sončno elektrarno, vgrajeno LED razsvetljavo in druge sodobne tehnologije.

Hiša je stisnjena med dvema hišama v mestne okrožju IJburg. Pozornost zbuja s svojim svetlečim izgledom, ki krasi tako prednjo kot zadnjo fasado. Troslojno zastekljena okna in vrata odpirajo pogled v sodobno notranjost. Fasada, ki jo je mogoče povsem reciklirati spreminja izgled iz rjave do zlate, ko je obsijana s soncem.

Hiša je v treh etažah, na vrhu pa ima zeleno streho. Moderna notranjost, vključuje različne materiale kot so hrast, beton, črno jeklo in bele štukature. V pritličju je dnevni prostor, kuhinja in jedilnica, ki se odpirajo v vrtni prostor. V nadstropjih pa se nahajajo spalnice, garderoba in kopalnica.

Tlorisi so odprti, tako da združujejo prostore in vključujejo vezne prostore kot so hodniki veže v funkcionalno enoto, ki omogoča pogled skozi hišo, hkrati pa še vedno omogoča dovolj veliko delitev, da ima uporabnik zasebnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.