Pred uporabo klimatske naprave jo dobro očistite

Zunaj so že precej visoke temperature in marsikdo je že vklopil klimatsko napravo, vsaj v avtomobilu. Pri tem pozabljamo, da zrak, ki ga z napravo hladimo gre mimo hladilnih reber klimatske naprave. Te so pa zelo podvržene nabiranju umazanije. Prav tako se v napravi izloča voda, ki je tudi primerno rastišče bakterij.

Z uporabo neočiščene klimatske naprave v zrak vračamo nabrana umazanijo. Naprava ima sicer nameščen filter ampak, ko naprava ne deluje se prah nabira tudi na preostalih odprtinah naprave. Neočiščena klimatska naprava lahko tako tudi ogroža naše zdravje.

Če želimo, da bi naprava dobro delovala in vseskozi zagotavljala čist zrak jo moramo redno čistiti. Tako bo naprava poleg hlajenja zagotavljala tudi zdrav in čist zrak.

Napravo je potrebno očistiti od zunaj in znotraj. Pred čiščenjem jo moramo obvezno izklopiti iz električnega omrežja. Čistimo jo lahko z mešanico blagega detergenta in mlačne vode. Lahko pa seveda uporabimo tudi proizvode, ki so namenjeni čiščenju klimatskih naprav. Pri uporabi namenskih čistilnih sredstev je najbolje, da se držimo navodil proizvajalca.

Pri čiščenju hišne klimatske naprave je potrebno očistiti pokrov naprave, uparjalnik – hladilna rebra in seveda filter klimatske naprave. Čiščenje je dobro izvesti vsaj dvakrat letno. Očiščena klimatska naprava bo bolje delovala in zrak, ki ga izpihuje, bo čistejši. Ne pozabite očistiti tudi klimatske naprave v avtomobilu.

Seveda pa lahko čiščenje opravijo tudi strokovnjaki oziroma serviserji klimatskih naprav. Pomembno je le, da ne pozabimo da bo zrak, ki ga naprava hladi toliko čist kolikor je sama naprava čista.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.